Αν ψάχνατε ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό για το ολοήμερο του παιδιού τότε μερικά Φουσκωτά κεφτεδάκια συνοδευόμενα με πατάτες φούρνου ή ρύζι είναι ό,τι πρέπει!
- κιμάς ανάμεικτος 700 γραμμάρια
- αυγα 2 μικρά
- κρεμμυδι 1
- μπαγιατικο ψωμι Την ψίχα από 3 φέτες
- φρυγανιά 100 γραμμάρια περίπου τριμμένη
- μαιντανος Μισό ματσάκι περίπου ψιλοκομμένος
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- καλαμποκέλαιο 150 γραμμάρια περίπου
Για το τηγάνισμα
Αχ, τα κεφτεδάκια είναι λατρεμένο φαγητό που όσο κι αν προσπαθούμε να κάνουμε υγιεινή διατροφή δεν μπορούμε και να τα αποχωριστούμε από την διατροφή μας. Βέβαια μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στον φούρνο, με λαδόκολλα, απλά με προσοχή στην θερμοκρασία για να μην σας καούν, αλλά είναι μερικά φαγητά που δεν χωρούν παραλλαγές!
Τώρα που ξεκίνησαν τα σχολεία δεν είναι λίγοι οι γονείς που γράφουν το παιδί τους ολοήμερο. Εκεί και διαβάζει τα μαθήματά του και έχετε κάπου να το αφήσετε όσο εσείς δουλεύετε. Αν ψάχνετε λοιπόν τι φαγητό να δώσετε στο παιδί για το μεσημεριανό του, αυτά τα πανεύκολα κεφτεδάκια θα σας λύσουν τα χέρια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κεφτεδάκια:
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια για μεσημεριανό στο ολοήμερο
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά. Στον κιμά σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι. προσθέτουμε το μπαγιάτικο ψωμί το οποίο το έχουμε μουλιάσει και το έχουμε στύψει με τα χέρια μας πάρα πολύ καλά, προσθέτουμε την φρυγανιά, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον δυόσμο και το ξύδι.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Επίσης βάζουμε το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί ο κιμάς μας και να έχουμε μία ωραία ζύμη.
Καλύπτουμε την λεκάνη με μία διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τον κιμά στην συντήρηση του ψυγείου για 1 ώρα. Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακά κοκκινιστά κεφτεδάκια της γιαγιάς με σπιτικό πουρέ πατάτας
Tips για τα κεφτεδάκια
Την φρυγανιά την βάζουμε με το μάτι. Η δοσολογία για τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά διαφέρουν ανάλογα τα γούστα. Δεν χρειάζεται να βάλουμε πολύ λάδι στο τηγάνισμα, γιατί ο κιμάς αφήνει από μόνο του λίπος. Αν δεν θέλετε να τα τηγανίσετε μπορείτε να τα κάνετε στο φούρνο με μια λαδόκολλα στο ταψί . Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα κεφτεδάκια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους