Συνταγή για αφράτους καλοκαιρινούς κεφτέδες με λαχανικά και φέτα .Ενα νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό που γίνεται γρήγορα και εύκολα
από τη φίλη μας Gogo Samiou.
- ντοματα 3 μέτριες
- κολοκυθάκια 1 μέτριο
- πατατες 1 μεγάλη
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- αυγα 1
- φέτα 1 κομμάτι
- άνηθος Λιγότερο από 1/2 ματσάκι
- μαιντανος Λιγότερο από 1/2 ματσάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού καλά γεμάτη
- ελαιολαδο 3-4 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- αλευρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού κίτρινο
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού καλά γεμάτο
Υλικά
- αραβοσιτέλαιο 200 ml περίπου
Για το τηγάνισμα
Κεφτεδάκια φακής στην λαδόκολλα
Αν έχετε βαρεθεί το κρέας ή είστε χορτοφάγοι, τότε μπορείτε να πειραματιστείτε και με εναλλακτικές, χωρίς να στερηθείτε τα αγαπημένα σας κεφτεδάκια. Σήμερα σας έχουμε κεφτεδάκια λαχανικών, αφράτα και με απερίγραπτη γεύση που μπορούμε να τα απολαύσουμε και σε περιόδους νηστείας αν αντικαταστήσουμε τη φέτα με φυτικό τυρί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους κεφτέδες λαχανικών με φέτα:
Εκτέλεση για τους κεφτέδες λαχανικών με φέτα
Σε ένα μπολ χαράζουμε τις ντομάτες σε κύβους και στύβουμε πολύ καλά να φύγουν καλά τα υγρά τους… Τις κόβουμε όσο μπορούμε πιο λεπτές. Στη συνέχεια από το χοντρό του τρίφτη τρίβουμε ένα κολοκυθάκι το οποίο το στύβουμε και αυτό πολύ καλά.
Επίσης τρίβουμε μία πατάτα μεγάλη, 1 κρεμμύδι μεγάλο, ρίχνουμε το αυγό τη φέτα σε κύβους τα μυρωδικά, το αλάτι, την ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Στο τέλος βάζουμε το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το αλεύρι και άμα χρειαστεί συμπληρώνουμε, μέχρι να πάρουμε ένα χυλό πηχτό τον οποίο τον δουλεύουμε με δύο κουτάλια.
Κεφτεδάκια με κριθαράκι για το ολοήμερο
Φτιάχνουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό αραβοσιτέλαιο και σε σιγανή φωτιά. Τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και απολαμβάνουμε.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr