Από τα πιο υγιεινά και εύκολα κέικ που θα έχεις φτιάξει ποτέ!
Υλικά
4 αχλάδια
450γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
5 ασπράδια
200ml. ελαιόλαδο
450γρ. μέλι
Διαδικασία
Κόβετε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το μέλι και συνεχίζετε να χτυπάτε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Ρίχνετε το μίγμα με τα ασπράδια στο μπολ με το αλεύρι.
Προσθέτετε τα αχλάδια και τα ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχετε λαδώσει και αλευρώσει.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50-55 λεπτά.
Πηγή: olivemagazine.grΕιδήσεις σήμερα
- Τί ώρα κλείνουν τα Σούπερ Μάρκετ σήμερα Κυριακή 22/12
- Aνακαλείται μαρμελάδα – Εντοπίστηκαν κομμάτια πλαστικού
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Μυρωδιά μούχλας στα πλυμένα ρούχα : Το κρυφό κουμπί στο πλυντήριο που θα τα κάνει μαλακά και μοσχομυριστά
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι