Συνταγή για αφράτο κέικ Black forest. Ενά κέικ με αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας, κεράσια Μαρασκίνο, πλούσια σαντιγί και σοκολατένιο σιρόπι.
- αυγα 5
- ζαχαρη 1 κούπα
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 500 γραμμάρια κρύα
- ζάχαρη άχνη 1 ποτήρι
Για την σαντιγί
- κερασια Λίγα Μαρασκίνο
Για την γέμιση
Έχετε γενέθλια ή γιορτή; Πλησιάζει κάποια επίσημη περίσταση και ετοιμάζεστε να κάνετε ένα λαχταριστό μπουφέ για τους καλεσμένους σας γεμάτο νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές; Τότε αυτή η συνταγή για Κέικ Black forest είναι μία ιδανική πρόταση για τον μπουφέ σας, την γιορτή ή τα γενέθλιά σας.
Είναι ιδιαίτερα πρωτότυπo αφού είναι σκεπαστή με αφράτο παντεσπάνι. To Κέικ Black forest Είναι εύκολo και πεντανόστιμo. Τα κεράσια Μαρασκίνο είναι σκέτη γλύκα ενώ η πλούσια και αφράτη σαντιγί απογειώνει το γλυκό. Η τούρτα black forest που θα φτιάξουμε σήμερα θα τους ξετρελάνει όλους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Κέικ Black forest
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ για περίπου 10 λεπτά τα αυγά μαζί με την ζάχαρη. Στην συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το κακάο και ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά σε δόσεις σιγά σιγά ανακατεύοντας με μία κουτάλα κυκλικά και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
Παίρνουμε ένα τσέρκι Νο 24 και το βουτυρώνουμε καλά. Ρίχνουμε με προσοχή το μείγμα μας στο τσέρκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου. Αφού γίνει, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τρεις δίσκους. Τον δίσκο, που θα τον χρησιμοποιήσουμε για βάση τον κόβουμε σε 12 ίσα τρίγωνα.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε και βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και το κακάο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το κακάο.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει το μείγμα πλούσια σαντιγί. Μπορούμε να το κάνουμε και στο μίξερ.
Εκτέλεση για το Κέικ Black forest
Βάζουμε έναν δίσκο παντεσπάνι στο τσέρκι και το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο. Καλύπτουμε τον δίσκο παντεσπανιού με μία στρώση σαντιγί και βάζουμε πάνω από την σαντιγί μερικά κομμάτια κερασιού χωρίς το κουκούτσι τους.
Περιμετρικά βάζουμε τα τρίγωνα κομμάτια παντεσπανιού και τα σιροπιάζουμε και αυτά με ένα πινέλο. Στην συνέχεια βάζουμε τον επόμενο δίσκο παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε και αυτόν με ένα πινέλο. Από πάνω βάζουμε μία παχιά στρώση σαντιγί και πάνω από την σαντιγί μερικά ολόκληρα κεράσια.
Δείτε ακόμα Τούρτα Black Forest σε 10′ (Συνταγή Ζαχαροπλαστείου)
Βράζουμε το δαχτυλίδι από το τσέρκι και καλύπτουμε περιμετρικά, εξωτερικά, μέχρι την μέση με σαντιγί. Πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας και λίγη ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Tips για το Κέικ Black forest
Τα τρίγωνα κομμάτια μπαίνουν όρθια με την μύτη προς τα επάνω.
Αν είναι κοντό το δαχτυλίδι από το τσέρκι το τυλίγουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ώστε να ψηλώσει και να στέκονται όρθια τα κομμάτια .
Όταν τελειώσουμε με την τελευταία στρώση της σαντιγί τα αφήνουμε να λυγίσουν προς τα μέσα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr