Κέικ Castella : Συνταγή για ιαπωνικό κέικ αφρό, τρεμουλιαστό, αφράτο που λιώνει στο στόμα. Με μέλι και ελάχιστη ζάχαρη.
Μας αρέσει να ερχόμαστε σε επαφή με άλλους κόσμους κι άλλους πολιτισμούς. Αυτό που χαρακτηρίζει κάθε λαό είναι το φαγητό που επιλέγει να τρώει, οπότε εμείς σήμερα θα σας φέρουμε σε επαφή με την Ιαπωνία. Θα μοιραστούμε μαζί σας ένα ιαπωνικό κέικ που ονομάζεται Castella.
Το δοκιμάσαμε πρόσφατα, και η αλήθεια είναι ότι τρελαθήκαμε με την υπέροχη γεύση του και την ακόμη πιο μοναδική υφή του. Το ιαπωνικό κέικ Castella είναι τρεμουλιαστό, αφράτο και πραγματικά λιώνει στο στόμα.
Δείτε ακόμα Υπεροχο σοκολατενιο και νηστισιμο κεικ με γλασο σοκολατας
Ένα μοναδικό κέικ – αφρός, που μπορείτε να το απολαύσετε με τον καφέ σας, με τα παιδιά σας και με τους φίλους σας. Μπορείτε να το δώσετε σαν κέρασμα σε κάποια γιορτή ή σαν ένα ξεχωριστό επιδόρπιο μετά το δείπνο με αυτούς που αγαπάτε. Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα το λατρέψουν. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμειγνύουμε με το γάλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, καθώς επίσης και το μέλι, την βανίλια, το αλάτι και τους τέσσερις κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια από τα 4 αυγά σε μαρέγκα και προσθέτουμε μέσα σιγά – σιγά την ζάχαρη.
Αφού η μαρέγκα μας γίνει σφιχτή και κάνει κορυφές, την προσθέτουμε στο μείγμα λίγη – λίγη μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20×20 εκατοστά, αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει στο ταψί μια λαδόκολλα. Η λαδόκολλα πρέπει να ακουμπά τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού.
Σε ένα μεγαλύτερο ταψί με λίγο χλιαρό νερό βάζουμε μέσα το ταψάκι με το μείγμα του κέικ και το ψήνουμε στους 140 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Έπειτα το ανεβάζουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο και τρεμουλιαστό κέικ! Σαν αφρός!
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Μαρία Κατσώνη στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024