Συνταγή για ανοιξιάτικο κέικ με ζελέ και πουρέ φράουλας, γαρνιρισμένο με γλάσο λευκής σοκολάτας από τη Σόφη Τσιώπου. Νωπό και αφράτο, για όλη την οικογένεια.
- ζελέ 100 γραμμάρια φράουλα
- ζαχαρη 1 1/2 κούπες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 3/4 κούπας
- μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια του γλυκού
- βανίλια 2
- αυγα 4 σε θερμοκρασία δωματίου
- βουτυρο 1/2 κούπα σε θερμοκρασία δωματίου
- σπορέλαιο 1/2 κούπα
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα σε θερμοκρασία δωματίου
- φραουλες 1/2 κούπα πουρέ
Υλικά
- λευκή κουβερτούρα 125 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 2-3 κουταλιές της σούπας
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 2-3 σταγόνες κόκκινο
Για το γλάσο σοκολάτας
Νηστίσιμο υγρό κέικ σοκολάτας
Μαμαδίστικο κέικ φράουλας με ζελέ φράουλα και πουρέ φρέσκιας φράουλας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τώρα που έφτασε η εποχή της φράουλας, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτό το φρουτένιο, αρωματικό και μέσα στη γλύκα σπιτικό κέικ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ φράουλα με ζελέ:
Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας στο κέικ φράουλα με ζελέ
Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Έπειτα την ανακατεύουμε με το φρέσκο γάλα και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εκτέλεση για το κέικ φράουλα με ζελέ
Αρχικά πολτοποιούμε στο μούλτι 1 κούπα κατεψυγμένες και ελαφρώς ξεπαγωμένες φράουλες για να πάρουμε τον πουρέ. Περνάμε τον πολτό φράουλας από το σουρωτήρι για να πάρουμε 1/2 κούπα πουρέ φράουλας. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το σπορέλαιο, την ζάχαρη και την σκόνη ζελέ και χτυπάμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Έπειτα βάζουμε εναλλάξ το φρέσκο γάλα με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
Φουσκωτό κέικ καρύδας
Στο τέλος βάζουμε τον πολτό φράουλας και χτυπάμε για λίγο. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω για 50 λεπτά. Όταν ψηθεί το κέικ και όσο είναι ακόμα ζεστό, γαρνίρουμε με το γλάσο σοκολάτας και με τις φρέσκες φράουλες και είναι έτοιμο.
Tips για το κέικ φράουλα με ζελέ
Μπορούμε να βάλουμε και 2 κούπες ζάχαρη. Μπορούμε να βάλουμε αντί για μισό βούτυρο – μισό σπορέλαιο, 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Αντί για κατεψυγμένες φράουλες βάζουμε τις φράουλες πασπαλισμένες με ζαχαρη σ’ ένα μπολάκι μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους και πολτοποιούμε για να αποφύγουμε το στάδιο του παγώματος. Αν θέλουμε το γλάσο να βγει πιο παχύρρευστο, περιμένουμε να κρυώσει το κέικ και μετά το απλώνουμε. Εμάς μας αρέσει λιωμένο.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές