Close
Κέικ για παιδιά της Λένας  με μέλι και κανέλα:

Αυτό το κέικ προέκυψε μετά από πολλούς πειραματισμους ! Η μικρή μου το λατρεύει και συχνά πυκνά της το φτιάχνω σε μικρά κεκάκια για το σχολείο!

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο φαρίνα
1 φλιτζάνι καρύδια  η αμύγδαλα χοντροκομμένα (είναι προαιρετικά γίνεται πεντανόστιμο και χωρίς αυτά)
1/2 φλυντζάνι  μέλι
1/2 φλυντζάνι καστανή ζάχαρη (δοκιμάστε το μείγμα και αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε παραπάνω)
χυμό από 2 πορτοκάλια + το ξύσμα τους
1 φλιτζάνι  βιτάμ
1 κοφτό κουταλάκι σόδα & κανέλα
λίγο αλάτι
2 αυγά
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Αυγά και Βιτάμ τα έχουμε αφήσει τουλάχιστον  μίση ώρα εκτός ψυγείου.

Χτυπάμε το  Βιτάμ με τη ζάχαρη καλά και μετα προσθέτουμε τα αυγα και σιγα σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και την πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το κέικ στο ψήσιμο. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά μέχρι που όταν τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι να μην κολλήσει υλικό στην λεπίδα του. Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσεκτικά το βγάζουμε από την φόρμα

Ετοιμο!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας!

photo via