Συνταγή για Κέικ καρότου με επικάλυψη καραμέλας. Συνταγή για λαχταριστό κέικ καρότο με κρέμα καραμέλας και σάλτσα καραμέλας.
- καρυδια 100 γρ
- καστανή ζάχαρη 200 γρ
- ελαιολαδο 275 ml
- σταφίδες 100 γρ
- κανελά 1 κουταλάκι
- καρότο 350 γρ
- αυγα 4
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- μπέικιν πάουντερ 10 γρ
- γαρίφαλο ½ κουταλάκι
- ζαχαρη 100 γρ λευκή
Υλικά
- νερό 60 ml
- ζαχαρη 200 γρ.
- κρεμα γαλακτος 120 γρ.
- αλατι Λίγο
- βουτυρο 30 γρ
- βανίλια 3
Για την καραμέλα
- κρεμα γαλακτος 400 γρ. κρύα
- ζαχαρη 60 γρ
- τυρί κρέμα 200 γρ
Για την κρέμα
Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα γευστικό κέικ καρότου με επικάλυψη καραμέλας
και χειροποίητη σάλτσα καραμέλας που είναι πανεύκολη στην παρασκευή! Έχουμε δοκιμάσει πολλά κέικ καρότου αφού τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει μεγάλη δημοτικότητα στην Ελλάδα.
Ποτέ μας όμως δεν έχουμε δοκιμάσει τόσο νόστιμο και αφράτο κέικ καρότου. Η σάλτσα καραμέλας και η κρέμα καραμέλας ταιριάζει απόλυτα στην γεύση του κέικ και αυτό σημαίνει πως είναι μία μοναδική συνταγή για όλες τις περιστάσεις. Αυτό το κέικ θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ καρότου με επικάλυψη καραμέλας
Εκτέλεση για το κέικ
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα. Χτυπάμε τα αυγά με την καστανή και την λευκή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στην συνέχεια ενσωματώνουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο και κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε και αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο. Έπειτα προσθέτουμε τα καρύδια αλεσμένα, τις σταφίδες και τα τριμμένα καρότα. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
Δείτε ακόμα Κέικ καρότου με σταγόνες σοκολάτας
Απλώνουμε την ζύμη μας σε μία φόρμα 38×20 εκατοστά την οποία την έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε το κέικ μας στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
Εκτέλεση για την καραμέλα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να γίνει το μείγμα καραμέλα ανακατεύοντας. Αφού πάρει χρυσαφί χρώμα το μείγμα το απομακρύνουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος.
Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και το αλάτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν βάλουμε το βούτυρο, αν χρειαστεί, μπορούμε να ξανά ζεστάνουμε λίγο την καραμέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει το βούτυρο.
Εκτέλεση για την κρέμα καραμέλας
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να γίνει σαντιγί. Έπειτα προσθέτουμε το τυρί κρέμα και 100 γρ. από την καραμέλα που φτιάξαμε.
Χτυπάμε το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κέικ καρότου και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Έπειτα το γαρνίρουμε με την καραμέλα που μας περίσσεψε.
Κόλπα για το κέικ καρότου με επικάλυψη καραμέλας
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την λεύκη ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση συνταγής για το κέικ καρότου με επικάλυψη καραμέλας παρακάτω:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr