Υπέροχο κέικ καρύδας με επικάλυψη σοκολάτας που λιώνει στο στόμα! Συνταγή για κέικ με γεύση καρύδας και γιαούρτι, περιχυμένο με γλάσο σοκολάτας με τριμμένο αμύγδαλα. Ένας σοκολατένιος πειρασμός για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή σαν πρωινό.
Εκτέλεση για κέικ καρύδας:
Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη στο μίξερ πολύ καλά και έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια βάζουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού όπως επίσης και το γιαούρτι και σταματάμε το μίξερ. Τότε είναι που ρίχνουμε το αλεύρι το οποίο έχουμε ανακατέψει με την καρύδα.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθεί καλά το μείγμα μας. Αφού έχουμε βουτυρώσει την φόρμα μας ρίχνουμε τη μισή δόση μείγματος. Στην άλλη μισή δόση αν θέλουμε, ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας πραλίνα σοκολάτας, κομμάτια γλυκού πορτοκαλιού ή σταγόνες σοκολάτας.
Βάζουμε και την άλλη μίση δόση του μείγματος. Ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο τους 170 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα στον αέρα.
Εκτέλεση για το γαρνίρισμα:
Λιώνουμε μια σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αμύγδαλα χοντροκομμένα. Όταν λιώσει η σοκολατί το μείγμα μας είναι έτοιμο!
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Anastasia Kyr
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr