Close

Κέικ μανταρίνι της Γκόλφως

κέικ μανταρίνι-από-την-Γκόλφω-συνταγή-

Συνταγή για Κέικ μανταρίνι της Γκόλφως Νικολού. Τα αγαπημένα φρούτα του Χειμώνα είναι τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια. Η αγαπημένη μας Γκόλφω ετοιμάζει για εμάς ένα αφράτο και μέσα στην γλύκα και στο άρωμα κέικ μανταρίνι χωρίς μίξερ και μας ξετρελαίνει.

Τα μανταρίνια είναι φρούτα με γλυκόξινη γεύση και πολύ πλούσιο άρωμα. Αυτά τα αρωματικά φρούτα τον Χειμώνα δίνουν και παίρνουν με εμάς να τα απολαμβάνουμε είτε σε φρουτοσαλάτες είτε σε γλυκά είτε ακόμη και σε φαγητά. Σήμερα η Γκόλφω ετοιμάζει για εμάς ένα αφράτο κέικ μανταρίνι.

Αυτό το κέικ μανταρίνι έχει απόλυτη επιτυχία και όλα τα μυστικά της αγαπημένης μας μαγείρισσας, που φτιάχνει πάντα μαμαδίστικες συνταγές. Δοκιμάστε αυτό το κέικ μανταρίνι με τον καφέ σας, στο πρωινό σας ή στο απογευματινό σας γλυκό και δεν θα χάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ μανταρίνι της Γκόλφως

κέικ μανταρίνι-από-την-Γκόλφω-συνταγή-

Εκτέλεση για το κέικ μανταρίνι της Γκόλφως

Στο μούλτι προσθέτουμε τα μανταρίνια χωρίς την φλούδα τους σε κομμάτια. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε στον πολτό, τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

κέικ μανταρίνι-από-την-Γκόλφω-συνταγή-

φωτογραφία από Σούλα Λεβέντη

Μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα μεγαλύτερο μπολ και προσθέτουμε την βανίλια, το καλαμποκέλαιο και το στραγγιστό γιαούρτι. Ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Δείτε ακόμα Σοκολατάκια με μανταρίνι

Βάζουμε και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το αλεύρι. Προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού και ανακατεύουμε λίγο. Παίρνουμε μία φόρμα για κέικ 18 εκατοστών.

κέικ μανταρίνι-από-την-Γκόλφω-συνταγή-

Ψήνουμε πάνω κάτω εστία, στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Σε ένα μπολ προσθέτουμε για το γλάσο τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε παράλληλα.

Δείτε ακόμα Κεκάκια μανταρίνι χωρίς ζάχαρη

Σταματάμε να προσθέτουμε ζάχαρη άχνη όταν πάρουμε ένα γλάσο μέτριο και όχι πολύ πηχτό. Μόλις το κέικ έχει κρυώσει, γλασάρουμε με το γλάσο και απολαμβάνουμε.

Tips για το κέικ μανταρίνι της Γκόλφως

Αντί για στραγγιστό γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε ό,τι γιαούρτι έχουμε. Αντί για καλαμποκέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Μπορούμε να το ψήσουμε και σε ταψί ή πυρέξ. Αντί για γλάσο μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

κέικ μανταρίνι-από-την-Γκόλφω-συνταγή-

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr