Συνταγή για αφράτο, αρωματικό κέικ μανταρίνι με γλάσο μανταρίνι από την Βέφα Αλεξιάδου, με όλα τα μυστικά του. Μία οικονομική, γρήγορη και εύκολη συνταγή για κέικ.
- μαργαρίνη 250 γραμμάρια soft
- ζαχαρη 2 κούπες
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 πακέτο
- αυγα 4
- μανταρίνι 2/3 κούπας χυμό
- μανταρίνι 2 κουταλιές ξύσμα
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 2 κούπες
- μανταρίνι 3-4 κουταλιές χυμό
- μανταρίνι 1 κουταλιά ξύσμα
Για το γλάσο
Αφράτο κέικ πορτοκαλιού στο ταψί του φούρνου
Αρωματικό κέικ μανταρίνι για το πρωινό ή το απογευματινό μας με γλάσο μανταρίνι που λιώνει στο στόμα. Είναι ένα υπέροχο κέικ που φτιάχνεται πανεύκολα και με μαμαδίστικα υλικά, που έχει σίγουρη επιτυχία, όπως και κάθε συνταγή της αγαπημένης μας Βέφας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ μανταρίνι της Βέφας Αλεξιάδου:
Εκτέλεση για το κέικ μανταρίνι της Βέφας Αλεξιάδου
Αρχικά στο μίξερ προσθέτουμε τη μαργαρίνη και την ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Τότε προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε και πάλι σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τον χυμό μανταρινιού και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σε δυνατή ταχύτητα.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού και χτυπάμε για να πάει παντού το ξύσμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεγάλη, βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Κέικ με ζύμη γιαουρτιού και γλάσο
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη με τον χυμό μανταρινιού και το ξύσμα μανταρινιού. Μόλις το κέικ βγει από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το γλάσο και απολαμβάνουμε.
Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Λένα Νησιάντση
και τις είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια