Το κέικ μανταρινιού της Γκόλφως είναι ένα ζουμερό κέικ με μανταρίνι που δεν χρειάζεται μίξερ για να το φτιάξουμε.Είναι ένα γιαουρτοκέικ σιροπιαστό που θα σας ξετρελάνει. που μπορούμε να το απολαύσουμε με έναν σπιτικό και πανεύκολο γλάσο μανταρινιού ή και με ζάχαρη άχνη.
- μανταρίνι 3 χωρίς φλούδα
- αυγα 3
- ζαχαρη 200 γρ.
- καλαμποκέλαιο 130
- Γιαούρτι στραγγιστό 150 γρ.
- βανίλια 1
- μανταρίνι Ξύσμα από 1
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 320 γρ.
Υλικά
- μανταρίνι Χυμό από 1 μεγάλο
- ζάχαρη άχνη Μέχρι να έχουμε ένα μέτριο γλάσο
Για τον γλάσο
Η Γκόλφω Νικολού μας άνοιξε πάλι την όρεξη με αυτό το κέικ που είναι μυρωδάτο, γεμάτο γλύκα, αφράτο σαν βαμβάκι και που απαιτεί λίγα και οικονομικά υλικά για να γίνει. Είναι τόσο εύκολο που μπορεί να το φτιάξει ακόμη κι ένα…παιδάκι.
Δείτε ακόμα Κέικ καρότου με σταγόνες σοκολάτας
Οπότε, αυτό το κέικ μανταρινιού είναι ιδανικό και για τους αρχάριους ανθρώπους στην κουζίνα. Είναι ένα εύκολο, νόστιμο και γρήγορο κέικ που θα σας λύσει τα χέρια αν θέλετε ένα επιδόρπιο ή ένα πολύ γευστικό πρωινό. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για το κέικ μανταρινιού
Αρχικά στο μούλτι βάζουμε τα καθαρισμένα από την φλούδα τους μανταρίνια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν χυμός. Έπειτα στο μείγμα με τα μανταρίνια βάζουμε την ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπάμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Το μείγμα του μανταρινιού το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Στο μπολ με το μείγμα μανταρινιού προσθέτουμε την βανίλια, το καλαμποκέλαιο και το γιαούρτι στραγγιστό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Ανακατεύουμε το μείγμα μας με το σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστός χυλός. Αφού γίνει ένας παχύρρευστος χυλός προσθέτουμε και το ξύσμα μανταρινιού. Ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα χειρός. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μία φόρμα για κέικ και το ψήνουμε πάνω κάτω εστία, στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά.
Εκτέλεση για το γλάσο
Στίβουμε το μανταρίνι και προσθέτουμε μέσα στον χυμό μανταρινιού ζάχαρη άχνη. Βάζουμε τόση ζάχαρη άχνη, έτσι ώστε το γλάσο μου να γίνει μέτριο. Όχι πολύ πηχτός και όχι πολύ νερουλός. Αφού το γλάσο μας είναι έτοιμο γαρνίρουμε το κέικ μας και απολαμβάνουμε.
Tips για το κέικ μανταρινιού
Αν δεν έχουμε γιαούρτι στραγγιστό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο γιαούρτι. Μπορούμε να βάλουμε όσο ξύσμα μανταρινιού θέλουμε. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο. Αν θέλουμε αντί για γλάσο μπορούμε να γαρνίρουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr