Συνταγή για κέικ με αλεύρι ολικής και καρύδια. Ένα ζουμερό και μυρωδάτο κέικ μπανάνας, χωρίς μίξερ! Με ελαιόλαδο, μαύρη ζάχαρη και καρύδια!
- μπανανα 300-320 γρ μαυρισμένες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 135 γρ
- αλεύρι ολικής άλεσης 65 γρ
- καστανή ζάχαρη 80 γρ
- καρυδια 100 γρ χοντροκομμένα
- ελαιολαδο 120 ml
- αυγα 2
- σοδα 1 κ.γλ
- κανελά 1 κ.γλ
- βανίλια 2
- αλατι 1/2 κ.γλ
Υλικά
Μην πετάτε τις μαυρισμένες, παραγινωμένες μπανάνες! Φτιάξτε το πιό μυρωδάτο, νόστιμο, υγιεινό και εύκολο κέικ! Διατηρείται άψογα και κομμένο σε φέτες στην κατάψυξη. Τις τυλίγουμε μία-μία σε μεμβράνη και τις βάζουμε σε σακούλα. Βγάζουμε όσες χρειαζόμαστε καθημερινά.
Οι μπανάνες είναι ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό φρούτο όμως ωριμάζουν εύκολα. Κι αν εμείς τις έχουμε αγοράσει ήδη κάπως ώριμες δεν αργούν να μαυρίσουν. Μπορεί οι μαυρισμένες μπανάνες να μην μας κάνουν κακό αλλά δεν μας “τραβάνε” και να τις φάμε.
Έτσι οι μαυρισμένες μπανάνες καταλήγουν τις περισσότερες φορές στα σκουπίδια. Όχι πια. Γιατί σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα ζουμερό κέικ μπανάνας για το σχολείο, την εκδρομή ή για όταν θέλετε κάτι γλυκό με τις μαυρισμένες σας μπανάνες.
Δείτε ακόμα Πεντανόστιμο κέικ μπανάνας με πούδρα αμυγδάλου και καστανή ζάχαρη
Είναι υγιεινό, είναι νόστιμο και έχει έντονο άρωμα και γεύση μπανάνας. Τίποτα δεν πάει χαμένο και τίποτα δεν πετιέται στα σκουπίδια. Ειδικά τώρα που κάνουμε αμάν να βρούμε όμορφες συνταγές για το σχολικό κολατσιό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πιο νόστιμο υγιεινό κέικ με αλεύρι ολικής και καρύδια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε ελαφρώς την φόρμα για κέικ και την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί που κόβουμε με ψαλίδι, στις διαστάσεις της. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το ελαιόλαδο και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά, την κανέλα, την βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό. Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες μας και ανακατεύουμε μέσα ρίχνοντας την σόδα. Ανακατεύουμε στο μείγμα μας το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι ολικής μαζί με τα καρύδια.
Αδειάζουμε στην φόρμα μας το μείγμα και το ψήνουμε για 55 με 60 λεπτά. Κάνουμε την δοκιμή με την οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή είναι έτοιμο. Αφήνουμε την φόρμα για 10 λεπτά στον πάγκο και το ξεφορμάρουμε. Όταν γίνει αρκετά χλιαρό τυλίγουμε το κέικ μας με μεμβράνη για διατηρήσει την υγρασία του.
Tips για κέικ με αλεύρι ολικής και καρύδια
Τα 300-320 γρ. μπανάνας αντιστοιχούν σε 4 μαυρισμένες μπανάνες.
Μπορούμε να βάλουμε αντί για καστανή ζάχαρη 70 γρ. απλή ζάχαρη.
Τα 120 ml ελαιόλαδο είναι σχεδόν μισή δοσομετρική κούπα.
Αντί για δύο βανίλιες μπορούμε να βάλουμε 1 κ.γ. υγρή ή άλλου είδους.
Χρησιμοποίησα φόρμα ψωμιού 25 Χ11 (χωρητικότητας 1,7 λίτ)
Η συνταγή είναι της φίλης μας Λιζα Σαραντιδου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη