Καλοκαιρινό,αφράτο και πεντανόστιμο κέικ με ανανά!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ 26 ΕΚ.
8 φέτες κονσέρβα ανανά καλά στραγγισμένες
8 κερασάκια γλασέ
80 γρ.μαργαρίνη λιωμένη
150 γρ ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
200 γρ.αλεύρι που φουσκώνει
100 γρ.ζάχαρη
100 γρ.ζουμί από την κονσέρβα ανανά
80 γρ.σπορέλαιο
3 αυγά
ξύσμα από μισό λεμόνι
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνω μαι στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα και στρώνω μέσα μια λαδόκολα να καλύπτει τον πάτο και τα πλαινά,ώστε να κρατηθούν τα ζουμιά μέσα στην φόρμα
Ρίχνω μέσα την λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζω με την ζάχαρη και στρώνω τις φέτες ανανά.
Στην τρύπα της κάθε φέτας βάζω από ένα κερασάκι και ψήνω στους 180 για 20 λεπτά.
Εντωμεταξύ χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη 5-8 λεπτά να φουσκώσουν
Χαμηλώνω την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτω τις βανίλιες και το ξύσμα και αδειάζω το μίγμα σε ένα μπολ.
Μένα σύρμα ανακατεύω μέσα το αλεύρι εναλλάξ με το ζουμί από τον ανανά.
Βγάζω το ταψί από τον φούρνο και ρίχνω πάνω από τον ανανά το μιγμα του κέικ έτσι όπως είναι καυτό.
Ξαναψήνω για άλλα 30-40 λεπτάκια μέχρι να βυθίσω ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
Αφήνω το κέικ ν κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζω προσεχτικά σε μια πιατέλα.
Το σιροπάκι που θ βγάλει ο ανανάς με την καραμέλα θα ποτίσει το κέικ και θα γίνει αφράτο και ζουμερό!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια