Υπέροχο κέικ με διπλό γλάσο λευκής και μαύρης σοκολάτας. Είναι ένα εξαιρετικό κέικ για κέρασμα αλλά και για να γλυκαθείτε εσείς οι ίδιοι. Ο συνδυασμός του λευκού και του μαύρου γλάσου απογειώνουν την γεύση αυτού του κέικ.
- αυγα 4
- βουτυρο 250 γρ αγελαδινό
- γιαουρτι 1 φλυτζάνι τσαγιού
- βανίλια 3
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ
- ζαχαρη δυο φλυτζάνια τσαγιού
- κόντιτα προαιρετικά μια χούφτα
Υλικά
- κουβερτουρα Κατά βούληση
- βουτυρο λίγο
Για τον γλάσο της μαύρης σοκολάτας
- λευκή σοκολάτα 180 γραμ
- βουτυρο 4-5 κουταλιές
- ζάχαρη άχνη ένα τέταρτο του φλυτζανιού
- κρεμα γαλακτος 6 κουταλιές
Για τον γλάσο της λευκής σοκολάτας
Δείτε ακόμα Αφράτο κέικ γιαουρτιού με μπανάνες σε μόλις 10 λεπτά από το Live Kitchen
Είναι σαν αγοραστό και είμαστε σίγουροι ότι αν το δοκιμάσετε θα γίνει το αγαπημένο σας. Τα παιδιά σας και όλη σας η οικογένεια θα το λατρέψουν. Σίγουρα είναι μία ένοχη απόλαυση όμως που και που όλοι αξίζουμε τις παρασπονδίες μας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για το κέικ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, το βούτυρο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, την ζάχαρη κι αν θέλουμε την κόντιτα. Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο το βάζουμε σε μία φόρμα για κέικ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Εκτέλεση για τον γλάσο σοκολάτας και τον γλάσο λευκής σοκολάτας
Για τον γλάσο μαύρης σοκολάτας λιώνουμε την κουβερτούρα με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει είναι έτοιμο το γλάσο. Για την λευκή σοκολάτα λιώνουμε την λευκή σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη αφού την έχουμε βγάλει από το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε με σύρμα καλά. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Πρώτα ρίχνουμε τον λευκό γλάσο πάνω στο κέικ και αφού παγώσει προσθέτουμε την μαύρη κουβερτούρα.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Anastasia Kyr
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Εκτέλεση κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr