Close
Κέικ- με -επικάλυψη- σοκολάτας -χωρίς- γλουτένη -

Κέικ με επικάλυψη σοκολάτας χωρίς γλουτένη . Ένα πιο υγιεινό κέικ χωρίς γλουτένη για να τρώμε χωρίς ενοχές.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε ανακαλύψει τις καταστροφικές συνέπειες της γλουτένης στο σώμα. Πολλοί μάλιστα ανακάλυψαν ότι έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Υπάρχουν λοιπόν γλυκά χωρίς γλουτένη και όχι μόνο. Το σημερινό μας κέικ, είναι με επικάλυψη σοκολάτας  χωρίς αλεύρι οπότε και χωρίς γλουτένη.

Περιέχει ζάχαρη άχνη και ζάχαρη κρυσταλλική αλλά αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μέλι ή στέβια και να κάνετε αυτό το κέικ ιδανικό για διατροφή και σχολικό κολατσιό. Μία πιο υγιεινή πρόταση για κέικ αλλά εξίσου νόστιμη που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.

Κέικ- με -επικάλυψη- σοκολάτας -χωρίς- γλουτένη -

Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για το πιο νόστιμο Κέικ με επικάλυψη σοκολάτας χωρίς γλουτένη:

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ή στο μίξερ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών μαζί με την ζάχαρη άχνη. Έπειτα αφού έχουμε κάνει σκόνη τα αμύγδαλα στο μούλτι τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα με την ζάχαρη. Επίσης προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή ζύμη.

Έπειτα στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα ασπράδια και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στην ζύμη και ανακατεύουμε με με μία σπάτουλα ή αλλιώς μαρίζ για να μαλακώσει η ζύμη.

Κέικ με επικάλυψη σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Δείτε ακόμα Αφράτο κέικ για σχολείο

Στην συνέχεια ενώνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη μαρέγκα. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 24 εκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και γλασάρουμε με λιωμένη κουβερτούρα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.

Tips για το κέικ με επικάλυψη σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε μέλι. Αντί για λιωμένη κουβερτούρα μπορούμε να πασπαλίσουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη. Οι βανίλιες είναι προαιρετικές. Αν βάλουμε μέλι θέλει λίγη περισσότερη ποσότητα από την ζάχαρη.

Στην περίπτωση του μελιού μετά την μισή ώρα το χαμηλώνουμε στους 140. Αρπάζει γρήγορα απέξω και μέσα είναι υγρό ακόμα σε αντίθετη περίπτωση. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το βγάλουμε. Επίσης μπορούμε να βάλουμε στέβια ή ζάχαρη καρύδας.

Κέικ -με -επικάλυψη- σοκολάτας- χωρίς- γλουτένη-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Zoi Frantzali

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.