Κέικ με γλάσο στο ταψί για να γλυκαθούμε, για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας ή για να το απολαύσουμε σαν πρωινό!
- αυγα 5
- ζαχαρη 250 γρ
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- σπορέλαιο 200 ml
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ
- βανίλια 1
- λεμονι Ξύσμα από 2
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 γρ πλήρες
- κουβερτουρα 200 γρ γάλακτος
- βιτάμ 1 κ.σ. γεμάτη
Για τον γλάσο
- τρούφα σοκολάτας Κατά βούληση
Για την διακόσμηση
Αχ, ένα κομμάτι αφράτο κέικ με απολαυστικό γλάσο σοκολάτας είναι αυτό που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Ακόμη να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό κέικ; Λοιπόν ήρθε η στιγμή να το δοκιμάσετε και μάλιστα με μία συνταγή που έχει σίγουρη επιτυχία από την αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου .
Δείτε ακόμα Κέικ Τόσκα : Το Tosca Cake είναι η απόλυτη Σουηδική συνταγή
Απλό, οικονομικό, εύκολο, μαμαδίστικο κέικ με γλάσο σοκολάτας και γαρνιρισμένο με τρούφα σοκολάτας. Σκέτη σοκόλαση με μία απίστευτη ισορροπία γεύσεων. Το κέικ είναι λευκό και το γλάσο σοκολάτας δεν σε μπουχτίζει! Μπορεί να σας αρέσει επίσης και το Κέικ με βανίλια και πορτοκάλι. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το κέικ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει και να ασπρίσει, χωρίς να χάσει τον όγκο του. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. Τελειώνουμε το χτύπημα ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Επίσης προσθέτουμε σιγά σιγά το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε το μείγμα με μία μαρίζ. Παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε και το αλευρώνουμε.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, για 50 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα το κέικ για άλλα 10 λεπτά.
Εκτέλεση για τον γλάσο
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Σπάμε μέσα στην κρέμα γάλακτος την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, ρίχνουμε μέσα το βιτάμ.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την. Στο τέλος ρίχνουμε τον γλάσο πάνω στο κρύο κέικ και διακοσμούμε με τρούφα σοκολάτας.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Μάγισσα : Ηθοποιός από τους Παγιδευμένους εισβάλλει στην σειρά
- Πλισέ Δερμάτινη Φούστα: Το Απόλυτο Must Have item της φετινής σεζόν και ιδέες για να την συνδυάσεις
- Η Γη της Ελιάς : Στάθη σε παρακαλώ προσπάθησε να με πιστέψεις – Η Ιουλία ικετεύει τον Στάθη
- Μιχάλης Ιατρόπουλος : Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό – Η έκκληση για αίμα
- Ανακαλείται μπάρα δημητριακών – Περιέχει μεταλλικά θραύσματα