Κέικ με κρέμα ανθότυρου. Αφράτο κέικ κακάο με κρέμα ανθότυρου για κάθε περίσταση.
- αυγα 4
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- σπορέλαιο 100 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 160 γραμμάρια
- κακαο 40 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 1
- αλατι Μισό κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- ανθοτυρο 300 γραμμάρια
- αυγα 1
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
Για την κρέμα ανθότυρου
Σήμερα θα σας δείξουμε μία συνταγή για κέικ, σκέτο αριστούργημα και όσων αφορά την γεύση και όσων αφορά την εμφάνιση. Θα φτιάξουμε ένα σοκολατένιο κέικ με κρέμα ανθότυρου που θα μας μαγέψει. Ένα κέικ του ονείρου, αφράτο και πεντανόστιμο που συνδυάζει το κακάο και την γλυκιά κρέμα ανθότυρου.
Είναι πανεύκολο και η εκτέλεση είναι άκρως αναλυτική, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πετύχετε. Εμείς το φτιάξαμε πρόσφατα και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ξετρελαθήκαμε διότι έχουμε και μία αδυναμία στο ανθότυρο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ με κρέμα ανθότυρου:
Εκτέλεση για την κρέμα ανθότυρου
Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας την κρέμα ανθότυρου. Χτυπάμε στο ράβδο το ανθότυρο μαζί με το αυγό, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και την βανίλια. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί και γίνει αφράτο και λείο το αδειάζουμε σε ένα κορνέ και το αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για την ζύμη του κέικ
Αρχικά στο μίξερ χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν την ζάχαρη και αυγά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Στο τέλος σε τρεις δόσεις προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το αλάτι.
Δείτε ακόμα Κλασικό Κέικ πορτοκάλι
Παίρνουμε μία τετράγωνη φόρμα 24×24 και μεταφέρουμε το μείγμα για κέικ. Πάνω από το μείγμα για κέικ προσθέτουμε την κρέμα ανθότυρου με το κορνέ, ζωγραφίζοντας τετράγωνες γραμμές. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-35 λεπτά, στις αντιστάσεις και αφού κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.
Tips για το Κέικ με κρέμα ανθότυρου
Όταν λέμε τρεις δόσεις, εννοούμε ότι προσθέτουμε την πρώτη φορά λίγο αλεύρι, λίγο κακάο, την βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε. Μετά προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι και λίγο κακάο και χτυπάμε.
Έπειτα για τρίτη και τελευταία φορά λίγο αλεύρι και λίγο κακάο και χτυπάμε. Το κέικ γίνεται έτσι επειδή καθώς ψήνεται φουσκώνει το μείγμα για κέικ και βουλιάζει η κρέμα ανθότυρου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Olha Pazyuk
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα