Πεντανόστιμο κέικ με λικέρ μέντας, ινδοκάρυδο και μερέντα στην επικάλυψη που θα σας ξετρελάνει.
- αυγα 3 εκτός ψυγείου
- ζαχαρη 150 γρ
- Γιαούρτι στραγγιστό 125 γρ αγελαδινό
- αραβοσιτέλαιο 120 μλ
- λικέρ 150 μλ μέντας
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 2 φακελάκια πράσινο
- ινδοκαρυδο 50 γρ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 300 γρ κοσκινισμένο
- μπέικιν πάουντερ 16 γρ
Υλικά
- μερεντα 3 κ.σ.
- ινδοκαρυδο Μπόλικο
Για την επάλειψη
Θα απολαύσουμε το πιο αφράτο και νόστιμο κέικ που έχουμε δοκιμάσει μέχρι και σήμερα. Θα φτιάξουμε μαζί σας ένα αφράτο κέικ με λικέρ μέντας, πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, ινδοκάρυδο και μερέντα στην επικάλυψη. Ένα κέικ που θα σας ξετρελάνει.
Η πλούσια μυρωδιά του ινδοκάρυδου έρχεται να ενωθεί με την ακόμη πιο πλούσια γεύση της μέντας και σίγουρα το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό. Ένα ξεχωριστό κέικ για κέρασμα, για τον καφέ ή για όταν θέλουμε κάτι γλυκό. Ακόμη και για την παραλία. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά τα οποία τα έχουμε εκτός ψυγείου, την ζάχαρη, το στραγγιστό αγελαδινό γιαούρτι, το αραβοσιτέλαιο, το λικέρ μέντας, το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το ινδοκάρυδο, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει και το μπέικιν πάουντερ.
Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα ταψί 22×24 αφού πρώτα έχουμε καλύψει τον πάτο του ταψιού με λαδόκολλα και τα τοιχώματα του ταψιού με αραβοσιτέλαιο. Ψήνουμε το κέικ μας στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.
Δείτε ακόμα Κέικ αφράτο στο ταψί
Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα κι αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. Αφού το κέικ ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε μία πιατέλα. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και αλείφουμε το κέικ με την μερέντα. Το πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Πετρινα Μπαρδανη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr