Κέικ με μερέντα που ξεχειλίζει σα λάβα!Σλουρπ!!!! Απλά απολαυστικό!Απολαύστε το καφεδάκι σας και φάτε ενά κομμάτι από το κέικ μερέντα.Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν!
Για το Κέικ:
1 ποτηρι λαδι
1 ποτηρι χυμο πορτοκάλι
1 ποτηρι ζαχαρη
4 αυγά
1 σφηνακι λικερ η κονιακ
2 βανιλιες
1 φαρινα απ
Για τη γεμιση:
1/2 βαζο μερέντα
Για το γλασο:
1 κουπα ροφημα σοκολατας
1/2 κουπα χυμος πορτοκαλιου
Χτυπαμε με μιξερ χειρος σε μπωλ τη ζαχαρη με το λαδι.Στη συνεχεια προσθετουμε τα αυγα χτυπωντας για 2′ ωστε να γινουν κρεμα και μετα ριχνουμε το υπολοιπα υλικα.Το αλευρι το βαζουμε παντα στο τελος το οποιο και χτυπαμε για λιγο μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα.
Βαζουμε σε μια βουτυρωμενη φορμα το μισό μειγμα,πολλες κουταλιες μερεντα (τις οποιες απαλα βαζουμε πανω απο το μειγμα) και το υπολοιπο μειγμα.
Ψηνουμε το μείγμα για το Κέικ για 50′ περιπου στον αερα στους 170 βαθμους στη μεσαια θεση του φουρνου.
Ξεφορμαρουμε αφου κρυωσει και φτιαχνουμε το γλασο με το οποιο περιχυνουμε το κεικ μερέντα.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή