Μυρωδάτο κέικ με τρούφα και γλάσο σοκολάτας! Είναι ένα υπέροχο μαμαδίστικο κέικ γιαουρτιού με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, γλάσο σοκολάτας και τρούφα σοκολάτας τόσο μέσα στο κέικ όσο και στο γαρνίρισμα.
- βουτυρο 1 αγελάδας 250γρ
- αυγα 4
- ζαχαρη 350 γρ.
- γιαουρτι 1 στραγγιστό 220 γρ
- πορτοκαλι 1 κούπα νες χυμό
- πορτοκαλι Ξύσμα από 2
- βανίλια 2 άρωμα
- αλατι μία πρέζα
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ.
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ.
- τρούφα σοκολάτας 80 γρ
Υλικά
- κουβερτουρα 1 σοκολάτα 100 γρ
- νερό 1 κούπα 250 γρ.
- ζαχαρη 40 γρ.
- κακαο 30 γρ.
- μελι 1 κ.γ.
- καλαμποκέλαιο 1 κ.σ.
Για τον γλάσο
- τρούφα σοκολάτας 20 γρ.
Για την επικάλυψη
Είναι απλά υπέροχο κέικ που τα παιδιά σας θα το λατρέψουν αφού έχει τόση σοκολάτα όσο τους αρέσει. Όμως επειδή είναι αρκετά ελαφρύ σαν κέικ γευστικά, το γλάσο σοκολάτας δεν κάνει την γεύση πολύ έντονη.
Δείτε ακόμα Αφράτο σοκολατένιο κέικ μπουένο από το Live Kitchen (βίντεο)
Είναι απλά υπέροχο κι εμείς το δοκιμάσαμε πρόσφατα και ξετρελαθήκαμε. Είναι μία πολύ απλή συνταγή ακόμη και για τις αρχάριες μαγείρισσες. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για Κέικ με τρούφα και γλάσο σοκολάτας
Εκτέλεση για το κέικ
Στην αρχή χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας μέσα το στραγγιστό γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και τον χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ με λίγο αλεύρι.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε το μείγμα μας με μία μαρίζ. Στο τέλος προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ. Παίρνουμε μία φόρμα για κέικ και την βουτυρώνουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε πάνω από το βούτυρο, σκόνη κακάο και λίγο αλεύρι, για να μπορούμε μετά να ξεφορμάρουμε πιο εύκολα το κέικ μας. Βάζουμε το κέικ μας σε ένα ταψί Νο 26 και ψήνουμε το κέικ μας στους 170 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, για μία ώρα.
Χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή ένα μαχαίρι, τρυπάμε το κέικ μας. Αν το καλαμάκι ή το μαχαίρι βγει καθαρό, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Όταν γίνει αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει και στην συνέχεια ξεφορμάρουμε.
Εκτέλεση για το γλάσο
Αφού βάλουμε το κέικ μας να ψηθεί ξεκινάμε την ετοιμασία του γλάσου μας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κακάο, το νερό, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το γλάσο μας.
Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε και πάλι. Βάζουμε το γλάσο μας στο κέικ, αφού έχουμε αφήσει το κέικ να κρυώσει. Το γλάσο καλό θα ήταν να είναι χλιαρό. Αφού προσθέσουμε το γλάσο, πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.
Tips
Το ψήσιμο του κέικ διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε. Αντί για κρυσταλλική ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε καστανή, τόσο στο κέικ, όσο και στον γλάσο.
Η συνταγή για Κέικ με τρούφα και γλάσο σοκολάτας είναι της φίλης μας Αναστασια Βλαχου
την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα