Κέικ με βρώμη χωρίς ζάχαρη. Αφράτο και νόστιμο κέικ με βρώμη χωρίς ζάχαρη για τις ημέρες της δίαιτας ή για σχολικό κολατσιό.
Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τα γλυκά ακόμη και τις ημέρες της διατροφής τότε σας έχουμε νέα. Δεν χρειάζεται να το κάνετε, αφού υπάρχουν συνταγές για πεντανόστιμα γλυκά χωρίς πολλές θερμίδες. Μία τέτοια συνταγή για γλυκό είναι και η σημερινή.
- αυγα 3
- Γάλα φρέσκο Μια κούπα
- ηλιέλαιο Μισή κούπα
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Μισό ποτήρι
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από μισό πορτοκάλι
- μελι 3 κ.σ.
- μπανανα 1
- κανελά 1 κ.γ.
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- σταφίδες Περίπου 1 χούφτα
- βρωμη Περίπου 3 κούπες γεμάτες
Υλικά
Το κέικ είναι σίγουρα από τα πιο δημοφιλή γλυκά και σήμερα θα το απολαύσουμε χωρίς ζάχαρη αλλά με μέλι. Επίσης αντί για αλεύρι θα χρησιμοποιήσουμε βρώμη και θα βάλουμε μπανάνα για επιπλέον γλύκα. Φυσικά είναι ένα κέικ υπέροχο για τα σχολικό κολατσιό, για δίαιτα και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Κέικ με βρώμη χωρίς ζάχαρη:
Εκτέλεση
Προτού ξεκινήσουμε το κέικ μας πολτοποιούμε την μπανάνα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα και πολτοποιούμε επίσης την βρώμη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Στην συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα μας μέχρι να γίνει χλιαρό και μέσα στο χλιαρό γάλα διαλύουμε το μέλι.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κρέμα μπανάνας. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε το μείγμα μας και έπειτα προσθέτουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα και αφού ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το γάλα.
Έπειτα βάζουμε την βρώμη λίγο λίγο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο προσθέτουμε τις σταφίδες. Θέλουμε το μείγμα μας να είναι αρκετά παχύρρευστο. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμο κέικ με γάλα καρύδας και σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε. Στα 45 λεπτά καρφώστε με ένα μαχαίρι το κέικ κι αν βγει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο.
Tips για το κέικ με βρώμη χωρίς ζάχαρη.
Δοκιμάζουμε πάντα το κέικ με το μαχαίρι πριν το βγάλουμε από τον φούρνο διότι η βρώμη θέλει περισσότερο ψήσιμο από το αλεύρι για να γίνει.
Σε περίπτωση που το κέικ είναι ακόμη υγρό μέσα, ακόμη και μετά τα 45 λεπτά τότε προσθέτουμε μία λαδόκολλα από πάνω και το αφήνουμε να ψηθεί για λίγο ακόμη. Αν το μείγμα είναι αρκετά παχύρρευστο τότε θα ψηθεί ομοιόμορφα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σοφια Γκικα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή