Συνταγή για κέικ με ζύμη γιαουρτιού και γλάσο. Αφράτο, φουσκωτό κέικ με γλάσο σοκολάτας για το πρωινό όλης της οικογένειας ή το γλυκό μας. Μαμαδίστικο με ζύμη γιαουρτιού και αρωματισμένο με πορτοκάλι, αυτό το κέικ θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με λίγα και οικονομικά υλικά, φτιάχνεται πανεύκολα και είναι η τέλεια λύση για αρχάριες μαγείρισσες ή γυναίκες με λίγο χρόνο. Μία συνταγή της φίλης μας Anastasia Kyr.
- αυγα 5
- ζαχαρη 2 φλιτζάνια του τσαγιού
- βουτυρο 250 γραμμάρια soft
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια πλήρες
- βανίλια 1
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
Υλικά
- κουβερτουρα 1
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Για την επικάλυψη
Κέικ με βρώμη και φρούτα χωρίς ζάχαρη
Ένα αφράτο και αρωματικό κέικ είναι η καλύτερη λύση για όλη την οικογένεια. Σήμερα σας έχουμε ένα μαμαδίστικο και αφράτο κέικ με γλάσο σοκολάτας, γιαούρτι και πορτοκάλι που θα γίνει το αγαπημένο όλων. Ακόμη κι αν δεν έχετε χρόνο, αυτό το κέικ γίνεται αμέσως και με λίγα και οικονομικά υλικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ με ζύμη γιαουρτιού και γλάσο:
Εκτέλεση για το κέικ με ζύμη γιαουρτιού και γλάσο
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μία αφράτη κρέμα και το μείγμα να έχει διπλασιαστεί σε όγκο.
Ρίχνουμε την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο τέλος προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα. Ανακατεύουμε όμως με μία σπάτουλα, κάνοντας απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Κέικ με καστανή ζάχαρη και μαρμελάδα
Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Όταν βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί.
Αφού λιώσει η κουβερτούρα προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το γλάσο. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ και περιμένουμε να στεγνώσει και να παγώσει για να σερβίρουμε.
Tips αντί για το κέικ με ζύμη γιαουρτιού και γλάσο
Αντί για βούτυρο στο γλάσο μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr