Υλικά:
3 μεγάλα μήλα,
1 κούπα τσαγιού λάδι η σπορέλαιο,
2 κούπες Τσαγιού ζάχαρη καστανή η λεύκη,
1 κγ σόδα φαγητού κοφτή,
1,5κουτ γλυκού μπέικιν,
2 κσ ξίδι,
1 κούπα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού κ το ξύσμα του,
3,5 κούπες τσαγιού αλεύρι,
1 κγ κανέλα,
1 /2 κγ γαρύφαλλο σε σκόνη
Εκτέλεση :
Στο μούλτι η στο μπλέντερ πολτοποιώ τα μήλα,τα ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω το σπορέλαιο, την ζάχαρη, το μπέικιν , το ξίδι,την σόδα την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Σε άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι το μπέικιν το ξύσμα, και προσθέτω τα υγρά υλικά ανακατεύω να ενσωματωθούν και ρίχνω το μείγμα σε φόρμα που έχω λαδώσει κ πασπαλίσει με αλεύρι.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για μια ώρα .
Από επάνω εάν θέλουμε κόβουμε φετάκια ψιλά μήλου και τα πιέζουμε λίγο μέσα στην ζύμη, πασπάλισμα όταν κρυώσει με άχνη ζάχαρη- Εγινε πολύ αφράτο και νόστιμο!
Δάφνη Λεμονάκη σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή!!!!
Dimitra Varsam- “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Δίκη Πάτρα: Αδιευκρίνιστος το θάνατο της Μαλένας χαρακτηρίζει ο Ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη