ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ μέ ΕΛΑΙOΛΑΔΟ … !
ΥΛΙΚΑ:
500 γραμ. αλεύρι πού φουσκώνει μόνο του
350 γραμ ζάχαρη
180 ml. ελαιόλαδο
100 γραμ. σταφίδες ξανθές
100 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ. κ. κονιάκ
300 ml. χυμός πορτοκαλιού
1 κ. γλ. κοφτή κανέλα τριμμένη
1 κ. γλ. κοφτή γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ. γλ. κοφτό σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Βάζετε σέ μία λεκάνη τό αλεύρι καί κάνετε στό κέντρο μία λακουβίτσα καί ρίχνετε τό ελαιόλαδο. Καθαρίζετε, πλένετε τίς σταφίδες, τίς σκουπίζετε καλά καί τίς πασπαλίζετε μέ λίγο αλεύρι. Προσθέτετε στό αλεύρι τίς σταφίδες, τή ζάχαρη, τά καρύδια, τό ξύσμα πορτοκαλιού, τό κονιάκ, τήν κανέλλα, τά γαρύφαλλα καί τέλος τή σόδα λιωμένη μέσα στό χυμό τών πορτοκαλιών.
Ανακατεύετε όλα τά υλικά νά γίνουν ένας πυχτός χυλός.
Ρίχνετε τό μείγμα σέ λαδωμένη καί ελαφρώς αλευρωμένη φόρμα ή ταψάκι καί ψήνετε σέ μέτριο φούρνο γιά 50 – 60 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !
από τη καταπληκτική σελίδα Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια