Κέικ ολικής άλεσης χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα.
Υλικά
500γρ αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1,5 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
2 κ. γ. μπέικιν μπαουτερ
1 κ.γ κανέλα
μισή κ. γ. γαρύφαλλο
Λίγες σταγόνες λευκής κουβερτούρα(προαιρετικά)
Λίγες σταφίδες (προαιρετικά)
Για το γλάσο:
Μια χούφτα σταγόνες κουβερτούρας και λίγες λευκής κουβερτούρας, μια κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη, 2 κουταλιές σούπας Φιλαδέλφεια light.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. Φιλαδέλφεια.
Πώς θα κάνετε το κεικ:
Χτυπήστε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και στη συνέχεια το πορτοκάλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν μπαουτερ και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε τις σταγόνες λευκής κουβερτούρα και τις σταφίδες (αφού τις πασπαλίσετε με λίγο αλεύρι) και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
Αλείψτε μία φόρμα μακρόστενη με λίγο λάδι, αλεύρι και γεμίστε με το μείγμα.
Ψήστε στους 180C για 50 λεπτά περίπου.
Όταν έχει βγει το κέικ αφήστε 10 λεπτά να κρυώσει και καλύπτετε με το γλασο.
Πολύ εύκολο υγιεινό και νόστιμο κέικ φίλες μου, καλή επιτυχία ???
Η συνταγή είναι από την καταπληκτική ομάδα Helena’s Greek cooking
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους