Κέικ ολικής άλεσης χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα.
Υλικά
500γρ αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1,5 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
2 κ. γ. μπέικιν μπαουτερ
1 κ.γ κανέλα
μισή κ. γ. γαρύφαλλο
Λίγες σταγόνες λευκής κουβερτούρα(προαιρετικά)
Λίγες σταφίδες (προαιρετικά)
Για το γλάσο:
Μια χούφτα σταγόνες κουβερτούρας και λίγες λευκής κουβερτούρας, μια κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη, 2 κουταλιές σούπας Φιλαδέλφεια light.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. Φιλαδέλφεια.
Πώς θα κάνετε το κεικ:
Χτυπήστε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και στη συνέχεια το πορτοκάλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν μπαουτερ και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε τις σταγόνες λευκής κουβερτούρα και τις σταφίδες (αφού τις πασπαλίσετε με λίγο αλεύρι) και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
Αλείψτε μία φόρμα μακρόστενη με λίγο λάδι, αλεύρι και γεμίστε με το μείγμα.
Ψήστε στους 180C για 50 λεπτά περίπου.
Όταν έχει βγει το κέικ αφήστε 10 λεπτά να κρυώσει και καλύπτετε με το γλασο.
Πολύ εύκολο υγιεινό και νόστιμο κέικ φίλες μου, καλή επιτυχία ???
Η συνταγή είναι από την καταπληκτική ομάδα Helena’s Greek cooking
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο