Κεικ πικραμυγδαλο
4 μεγαλα αυγα βιολογικα
2 κουπες καστανη ζαχαρη
3/4 κουπας ελαιολαδο η ηλιελαιο
2 βανιλιες
1-2 σφηνακια λικερ πικραμυγδαλο
3/4 κουπας ξινογαλα
300γρ φαρινα απ
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη μεχρι να γινουν κρεμα.Προσθετουμε σιγα σιγα το ελαιολαδο,τα αρωματικα και εναλλαξ το αλευρι με το ξινογαλα
Βαζουμε το μειγμα σε μια ελαφρως λαδωμενη φορμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 1 ωρα η αναλογως το φουρνο.
Για να δουμε οτι ειναι ετοιμο μετα τα 45′ βυθιζουμε μια οδοντογλυφιδα στο κεντρο του κεικ κ αν βγει καθαρη ειναι ετοιμο.