Κέικ πορτοκάλι με παπαρουνόσπορο. Συνταγή για ένα μυρωδάτο κέικ πορτοκάλι με παπαρουνόσπορο που μοσχοβολάει πορτοκάλι φτιάξαμε για εσάς σήμερα με ένα βελούδινο γλάσο από τυρί κρέμα, ζάχαρη άχνη, χυμό πορτοκαλιού και βούτυρο. Είναι ένα κέικ με έντονο άρωμα αλλά και γεύση πορτοκαλιού που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 210 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- παπαρουνόσπορος 2 κουταλιές της σούπας
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 3 κουταλιές της σούπας
- ηλιέλαιο 120 ml
- αυγα 2
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- Γιαούρτι στραγγιστό 120 γραμμάρια πλήρες
- Γάλα φρέσκο 60 ml
Υλικά
- βουτυρο 115 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- τυρί κρέμα 250 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- ζάχαρη άχνη 375 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1-2 κουταλιές της σούπας
Για την κρέμα
- Ξύσμα πορτοκαλιού Κατά βούληση
Για το γαρνίρισμα
Αν σας αρέσει το κέικ πορτοκάλι και έχετε καιρό να φτιάξετε τότε αυτή την συνταγή πρέπει σίγουρα να την επιλέξετε. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το πανέμορφο και πεντανόστιμο κέικ πορτοκάλι με παπαρουνόσπορο για το σχολικό κολατσιό, για τον μπουφέ ή για όταν θέλετε ένα ανάλαφρο και πεντανόστιμο αφράτο γλυκάκι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ πορτοκάλι με παπαρουνόσπορο:
Καλησπέρα σας. Επιστέφω επιτέλους, με μια καινούρια συνταγή που αγαπώ πολύ, super γευστική και αρωματική. Είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσετε και εσείς.
Εκτέλεση για το Κέικ πορτοκάλι με παπαρουνόσπορο
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου ή στον αέρα στους 160 βαθμούς Κελσίου, στην μεσαία σχάρα. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 23 εκατοστών ή σε ένα ταψί 25×20.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τον παπαρουνόσπορο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε τα υλικά μας με έναν αυγοδάρτη και αφήνουμε το μείγμα μας στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε το μείγμα μας, ίσα ίσα να ενωθεί και όχι πολύ. Αδειάζουμε το μείγμα με τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε ελαφρώς εναλλάξ με το στραγγιστό γιαούρτι και το φρέσκο γάλα.
Δείτε ακόμα Κέικ πορτοκαλιού με βρώμη χωρίς ζάχαρη
Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο ταψί και το ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγει ένα μαχαίρι ή μία οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέντρο. Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει καλά και ξεκινάμε την κρέμα τυριού.
Εκτέλεση για την κρέμα τυριού
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο και χτυπάμε τα υλικά μας στο μίξερ για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν μία ωραία κρέμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη, βάζοντας μία – μία κούπα με ζάχαρη άχνη. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Γαρνίρουμε με φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού.
Tips για το Κέικ πορτοκάλι με παπαρουνόσπορο
Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε σπορέλαιο. Αντί για γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε sour cream. Το ξύσμα πορτοκαλιού στο γαρνίρισμα είναι προαιρετικό. Μπορούμε στην κρέμα τυριού να βάλουμε παραπάνω χυμό πορτοκαλιού.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Instasuntages
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr