Καλοκαιρινό και πεντανόστιμο Κέικ σοκολάτας για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζάνι
- ταχίνι 1 φλιτζάνι
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού
- νερό 1 φλιτζάνι τσαγιού
- καρυδια 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένη ψίχα
- σταφίδες 1 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες
- σταφίδες 1 φλιτζάνι τσαγιού ξανθές
- μελι 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κιλό
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια του γλυκού
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- γαρίφαλο 1/4 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
Υλικά
- καρυδια Μισό φλιτζάνι του τσαγιού περίπου χοντροκομμένη ψίχα
Για το πασπάλισμα
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια ψιλοκομμένη
- σπορέλαιο 4 κουταλιές της σούπας
Για την επικάλυψη
Η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου είναι μία από τις σημαντικότερες περίοδοι νηστείας για την Ορθοδοξία. Ο Δεκαπενταύγουστος από την άλλη είναι μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθοδοξίας. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα αφράτο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας.
Δείτε ακόμα Αφράτο νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού με σταφίδες
Είναι νηστίσιμο, είναι αρωματικό και καλοκαιρινό και ο χυμός πορτοκαλιού, οι σταφίδες και το ταχίνι πραγματικά, απογειώνουν την γεύση. Μπορείτε φυσικά να το απολαύσετε σε κάθε περίοδο νηστείας, όμως σίγουρα αποτελεί η Νο1 πρόταση για γλυκά στην νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ σοκολάτας για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου:
Εκτέλεση για το κέικ σοκολάτας για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και το ταχίνι και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε στο μείγμα το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί το νερό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο, την χοντροκομμένη καρυδόψιχα, τις ξανθές και μαύρες σταφίδες.
Επίσης προσθέτουμε το μέλι. Μόλις το μείγμα ανακατευτεί καλά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σταδιακά στο μείγμα με το ταχίνι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά και το υπόλοιπο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα ελαφρώς πηχτό.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμο κέικ με πετιμέζι
Ανακατεύουμε για να ενσωματώνεται μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα για το κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγει καθαρή η λεπίδα από ένα μαχαίρι. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Έπειτα ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε το γλάσο για την επικάλυψη, κόβοντας την κουβερτούρα σε κομμάτια. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως.
Μόλις λιώσει αποσύρουμε από το μπεν μαρί το γλάσο και το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για να πήξει λίγο. Περιχύνουμε το κέικ μας με το γλάσο σοκολάτας, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη καρυδόψιχα και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Milka Arandjelović
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή