Κέικ σοκολάτας με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και καβουρδισμένα φουντούκια. Ένα αφράτο σοκολατένιο κέικ με κακάο, καφέ και 2 διαφορετικές σοκολάτες που το κάνει ανάρπαστο. Το απόλυτο κέικ τώρα από τα χεράκια σας για όλες τις ώρες, για πρωινό για τις λιγούρες, αλλά και απογευματινή λιχουδιά μικρών και μεγάλων.
- βουτυρο 250γρ
- ζαχαρη 2 ποτήρια
- αυγα 6
- γάλα 1 ποτήρι
- κακαο 4 κουταλιές μεγ
- βανίλια 2
- καφές 1 κουταλιά μεγ στιγμής (νες)
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500γρμ
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι
- κουβερτουρα 200γρ άσπρη
- ηλιέλαιο 2 κ.σ
- κουβερτουρα 1 γάλακτος
- φουντουκι Μερικά καβουρδισμένα για την διακόσμηση
Υλικά
Εκτέλεση
Το μπέικιν το ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι. Την λευκή κουβερτούρα την λιώνουμε με μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο και την κουβερτούρα γάλακτος με την άλλη κουταλιά ηλιέλαιο.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα το κακάο τον καφέ τις βανίλιες και στο τέλος το γάλα με το αλεύρι συγχρόνως! Ψήνουμε σε μέτρια φούρνο για 45- 60 λεπτά ! Αφήνουμε να κρυώσει λιώνετε τις σοκολάτες σε φούρνο μικροκυμάτων και διακοσμούμε πρώτα με την κουβερτούρα γάλακτος αφήνουμε να παγώσει και μετά με την άσπρη σοκολάτα. Και τέλος τα φουντούκια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ
Η συνταγή είναι της Georgia Chatzimanoli-Grimwood