Συνταγή για σοκολασμένο κέικ με γκανάζ σοκολάτας, καραμέλα και τριμμένη γκοφρέτα. Είναι το πιο απλό κέικ, που λιώνει στο στόμα και είναι ό,τι πρέπει για τις υπογλυκαιμίες μας. Φουσκωτό και αφράτο.
από τη φίλη μας Βασιλική Φαρμάκη.
- αυγα 4 θερμοκρασία δωματίου
- βουτυρο 250 γραμμάρια θερμοκρασία δωματίου
- Γάλα φρέσκο 260 ml χλιαρό προς κρύο
- ζαχαρη 440 γραμμάρια
- βανίλια 3
- λεμονι Ξύσμα από 1
- καραμέλα 3-4 σταγόνες άρωμα
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 400 γραμμάρια
- κακαο 4 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 100 γραμμάρια
- Κουβερτούρα γάλακτος 1
- καραμέλα 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι
Για τη γκανάζ σοκολάτας
- γκοφρετες 1-2 ψιλοκομμένες
Για το γαρνίρισμα
Το πιο εύκολο νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού
Ξυπνήσαμε σήμερα με όρεξη για γλυκό. Γι’ αυτό και ετοιμάσαμε ένα σοκολατένιο κέικ με τριμμένη γκοφρέτα και καραμέλα και το ένα κομμάτι δεν μας έφτασε. Είπαμε λοιπόν να το μοιραστούμε και μαζί σας γιατί τέτοιες συνταγές είναι για να μοιράζονται.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ σοκολάτας με καραμέλα και τριμμένη γκοφρέτα:
Εκτέλεση για το κέικ σοκολάτας με καραμέλα και τριμμένη γκοφρέτα
Αρχικά στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας παράλληλα. Βάζουμε το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο γάλα, τις βανίλιες και το άρωμα καραμέλας.
Στο τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χτυπώντας το μείγμα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ και την αλευρώνουμε καλά παντού. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και όταν πάρει βράση αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη. Επίσης βάζουμε και το σιρόπι καραμέλας και αφήνουμε το μείγμα ως έχει για 4 λεπτά.
Κέικ αφρός σαν του φούρνου της Σόφης Τσιώπου
Έπειτα ξεκινάμε να ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και περιχύνουμε με την γκανάζ το κέικ το οποίο το έχουμε αφήσει να κρυώσει ελαφρώς. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη γκοφρέτα και σερβίρουμε.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια