Αυτή η συνταγή γίνεται τσακ μπαμ. Ακόμα και στις διακοπές.
Υλικά:
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη καστανή
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ελαιόλαδο- βούτυρο (μισό-μισό)
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη βανίλια
λίγο κακάο
2 αυγά
σταγόνες σοκολάτας
αλεύρι άσπρο όσο πάρει
Εκτέλεση:
Παίρνετε ένα μπολ ψηλό, ρίχνετε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο και χτυπάτε για λίγο με το σύρμα (η ζάχαρη δε λιώνει τελείως).
Προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε ξανά να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια, ρίχνετε το μπέικιν, το ξύσμα, τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
Τέλος, προσθέτετε λίγο- λίγο το γάλα μαζί με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός (όχι πολύ σφιχτός).
Ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι αντικολλητικό ή μία φόρμα μικρή και κρατάτε ένα μπολάκι από το μείγμα, ρίχνετε μέσα δύο κουταλιές της σούπας κακάο και το ανακατεύετε.
Περιχύνετε στο ταψί το μείγμα με το κακάο και ανακατεύετε απαλά να κάνει σχέδιο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40′-45′.
Ειδήσεις σήμερα
- Πέθανε ο ψυχίατρος Δημήτριος Σούρας -Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα
- Ο Γιώργος Μανίκας σε σχέση με την πεθερά του Κωσταντίνου Αργυρού (φωτογραφίες)
- Aνακαλούνται ηλεκτρικές σκούπες – Κίνδυνος πυρκαγιάς
- Glamour Χριστουγεννιάτικα νύχια σε χρυσό για τα Χριστούγεννα 2024
- Ο Σταύρος Σβήγκος σε σχέση με την πρωταγωνίστρια από το Grand Hotel – Οι πρώτες φωτογραφίες