Συνταγή για αφράτο κέικ με βελούδινη σπιτική κρέμα πατισερί στη μέση, σαν τούρτα. Είναι ένα σοκολασμένο κέικ που διατηρεί τις ισορροπίες με την κρέμα βανίλια και μπορείτε να το φτιάξετε για τις γιορτές και τα γενέθλια του σπιτιού, για δώρο αλλά και για τις υπογλυκαιμίες μας.
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- αυγα 1
- κορν φλαουρ 60 γραμμάρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- βανίλια 1 κάψουλα
Υλικά
- αυγα 4
- ζαχαρη 120 γραμμάρια
- σπορέλαιο 75 ml
- Γάλα φρέσκο 150 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
- κακαο 30 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 8 γραμμάρια
- βανίλια 1 κάψουλα
- αλατι 1 τσιμπιά
Για το κέικ
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
- καρυδια 50 γραμμάρια καβουρδισμένα
- σπορέλαιο 3 κουταλάκια του γλυκού
Για το γλάσο σοκολάτας
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Έχουμε δοκιμάσει πολλά κέικ και η αλήθεια είναι πως όλα τους ήταν εξαιρετικά. Παρόλα αυτά το σημερινό μας κέρδισε από την φωτογραφία και μόνο. Κέικ βεζούβιος με γεύση σοκολάτα και γεμισμένο με κρέμα πατισερί. Είναι το πιο νόστιμο, αφράτο και βελούδινο κέικ που έχουμε δοκιμάσει και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ τούρτα βεζούβιος:
Εκτέλεση για την κρέμα πατισερί στο κέικ τούρτα βεζούβιος
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, το αυγό χτυπημένο, το κορν φλάουρ, το βούτυρο και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά να βράσει και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σκεπάζουμε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη που να την ακουμπάει για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για το κέικ τούρτα βεζούβιος
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Έπειτα προσθέτουμε το σπορέλαιο, το φρέσκο γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα στρογγυλή και αποσπώμενη και στη μέση βάζουμε την κρέμα πατισερί. Ψήνουμε μαζί με το μείγμα για κέικ και την κρέμα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-35 λεπτά, στις αντιστάσεις. Μόλις ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Φουσκωτό κέικ με γλάσο πορτοκαλιού
Μόλις κρυώσει καλά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε εκτός φωτιά με το σπορέλαιο για να γυαλίσει. Προσθέτουμε και τα καβουρδισμένα καρύδια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κρύο κέικ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Olha Pazyuk
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr