Αφράτο κέικ βανίλια – κανέλα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
- βουτυρο 250 γραμ.
- σπορέλαιο 200 ml
- ζαχαρη 500 γραμ.
- αυγα 6
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμ.
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- βανίλια 2
Υλικά
- βουτυρο 100 γραμ.
- ελαιολαδο 50 ml
- καστανή ζάχαρη 200 γραμ.
- κανελά 5 κοφτές κουτ. Σουπ
- λικέρ Λίγο
Για το μείγμα κανέλας
Το πιο αφράτο και μυρωδάτο κέικ που έχουμε δοκιμάσει ποτέ είναι αυτό το κέικ. Κέικ με βανίλια και κανέλα. Ένα κέικ γεμάτο αρώματα και γεύσεις. Θα μοσχοβολήσει το σπίτι μας κανέλα και σίγουρα η γεύση του θα μας ταξιδέψει!
Είναι ένα απόλυτα αφράτο κέικ που μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ μας ή να μας γλυκάνει τις… δύσκολες ώρες. Μπορούμε να το φάμε όλες τις ώρες της ημέρας αλλά εμείς σας προτείνουμε να το απολαύσετε το πρωί. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, τα αυγά, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το γιαούρτι, το φρέσκο γάλα και τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα.
Στην συνέχεια αδειάζουμε το μισό μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, την κανέλα, το λικέρ και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τόσο που να γίνει το μείγμα μας χυλό.
Δείτε ακόμα Αφράτο κέικ λεμονιού με αριάνι και γλάσο
Παίρνουμε το μείγμα της κανέλας και ξεκινάμε να ρίχνουμε σιγά σιγά κουταλιές στην βουτυρωμένη φόρμα που έχουμε βάλει το μείγμα της βανίλιας. Αφού τελειώσει το μείγμα της κανέλας βάζουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο μείγμα της βανίλιας. Ψήνουμε το κέικ μας στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Θωμη Μπαλτσαβια
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr