Υλικά
3 καρότα ωμά
3 αυγά
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη (εγώ έβαλα 1,5)
2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Επικάλυψη
1 κουταλιά βούτυρο
1 ζαχαρούχο
6 κουταλιές καουτόνικ
Ζεστάνετε σε κατσαρόλα το Βιτάμ προσθέστε το ζαχαρούχο ρίξτε και το καουτόνικ και ανακατέψτε καλά.
Εκτέλεση κέικ
Βάλτε στο μούλτι τα 4 πρώτα υιικά να χτυπηθούν καλά και μετά ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε 5 λεπτά.
Λαδώστε και αλευρώσατε ένα μέτριο ταψάκι (εγώ το έφτιαξα σε φόρμα στρόγγυλή ) και ρίξτε το μείγμα και ψήστε στους 170 βαθμούς .
Μόλις ψηθεί τρυπήστετο παντού και ρίξτε την επικάλυψη.
Δεν είχα όμως ζαχαρούχο γάλα και το έκανα με σάλτσα σοκολάτας που μπορείτε να κάνετε κι εσείς σας δεύτερη επιλογή
250ml γάλα
250γρ κουβερτούρα
1κ.σ.βούτυρο
2κ.γ.μέλι
Ολα μαζί να λιώσουν και το ρίχνουμε επάνω από το κέικ .Καλή επιτυχία !!!
Eleni Kalaitzidou-“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.gr