Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, αυτά τα κεκάκια είναι ιδανικά για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.
Υλικά
200γρ. χαλβά με άρωμα βανίλιας
2/3 φλιτζανιού σησαμέλαιο
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
3 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. γλυκού κανέλα και γαρίφαλο, σε σκόνη
½ φλιτζάνι καρύδια ή αμύγδαλα κοπανισμένα
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα
Για το γλάσο
1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
2 κουτ. σούπας ταχίνι σε ρευστή μορφή
1-3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε με σησαμέλαιο μια φόρμα με υποδοχές για ατομικά κεκάκια ή ξεχωριστές ατομικές φόρμες (για μάφιν).
Χτυπάτε στο μίξερ τον χαλβά, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και το κανελογαρίφαλο. Στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι και τα καρύδια και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Μοιράζετε το μίγμα ανάμεσα στις φόρμες και πασπαλίζετε την επιφάνεια με λίγο σουσάμι. Ψήνετε τα κεκάκια στο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τη μαστίχα και προσθέτετε το ταχίνι. Ενώ ανακατεύετε προσθέτετε τμηματικά όσο χυμό πορτοκαλιού χρειάζεται για να γίνει ένα πηχτό, λείο μίγμα.
Όταν κρυώσουν τα κεκάκια τα βγάζετε από τις φόρμες και τα περιχύνετε με το γλάσο.
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές