Μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα κεκάκια με το υπέροχο άρωμα και γεύση του ινδοκάρυδου χωρίς αλεύρι. Απολαύστε τα με το ρόφημά σας ή σκέτα.
Υλικά
•1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•1/2 φλ. ζάχαρη
•3 αυγά
•1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•400 γρ. ινδοκάρυδο [τριμμένη καρύδα]
•1/2 κ.γ. βανίλια
•σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί με τις ειδικές εγκοπές για cupcakes ή τοποθετείτε πάνω στο ταψί τις ειδικές χάρτινες θηκούλες για cupcakes.
2.Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τη βανίλια, τα αυγά ένα ένα και το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3.Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε το ινδοκάρυδο και το ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.
4.Γεμίζετε κατά τα 3/4 τις θήκες cupcakes και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15′-20′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε και μόλις κρυώσουν τα γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας και τα απολαμβάνετε.
sintayes.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμο με το μικρόβιο Listeria – Προσοχή μην το καταναλώσετε
- Μενού εβδομάδας από 25/11/2024 ως 01/12/2024 – Νηστεία Χριστουγέννων
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 59α, 59β, 60α, 60β, 61α
- Ανακαλείται ρόφημα σοκολάτας – Εντοπίστηκαν κομμάτια γυαλιού
- Καρέ μαλλιά: Τα 10 top trends του 2025 για τις πιο fashionable εμφανίσεις