ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ, ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΔΕΝ ΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΤΡΕΛΛΑΙΝΟΝΤΑΙ
ΥΛΙΚΑ
χωνάκια παγωτού με πλακέ τελείωμα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτο κ. γλυκού baking powder
1/3 κ. γλυκού αλάτι
3/4 κούπας γάλα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
120 γρ, βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 βανίλιες
ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
1 πακέτο βούτυρο
400 γρ, άχνη ζάχαρη
2-3 κουταλιές γάλα
1 βανίλια
χρώματα ζαχαροπλαστικής
κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεταλλικό μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα και το βούτυρο και το τοποθετούμε πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει!
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά!
Αδειάζουμε μέσα το μίγμα του βουτύρου συνεχίζοντας το χτύπημα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το baking και το αλάτι.
Στο μεταξύ μέσα στις θήκες των μάφινς στήνουμε όρθια τα χωνάκια.
Με προσοχή αδειάζουμε κουταλιά, κουταλιά από το μίγμα μέσα στα χωνάκια και τα γεμίζουμε κατά τα 2/3.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 20-30 λεπτά και μέχρι να βγαίνει καθαρή από τα κεκάκια μια ξύλινη φουρκέτα.
Στο μεταξύ χτυπάμε το βούτυρο για την κρέμα να αφρατέψει καλά, ρίχνουμε λίγη λίγη την άχνη και αν χρειαστεί λίγο γάλα για να μην είναι πάρα πολύ ρευστό. Την χωρίζουμε σε μπολάκια και την χρωματίζουμε αν θέλουμε με χρώματα ή με κακάο ή την αφήνουμε και λευκή. Πριν γαρνίρουμε την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και να σφίξει.
Γαρνίρουμε όταν κρυώσουν τα κεκάκια ή με την βουτυρόκρεμα ή με γλάσσο άχνης επίσης χρωματισμένο.
Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι θα ξετρελλαθούν.
Την ιδέα την πήρα από το site της Martha’s Stewart.
Πηγή: delicieuses.forumgreek.com