Κεμπάπ κοτόπουλο. Συνταγή για κεμπάπ κοτόπουλο της Γκόλφως Νικολού με πολλά μπαχαρικά, πιο νόστιμα και από τα αγοραστά
- κοτόπουλο 850 γραμμάρια στήθος
- κρεμμυδι 1/2 σκόνη
- σκορδο 1/4 σκόνη
- ουζο 5 σταγόνες
- μαιντανος 5 φυλλαράκια
- πιπεριά Φλωρίνης 2 κομμάτια
- πιπεριά 2 κομμάτια κέρατο
- σάλτσα ντομάτας 2 κουταλάκια κοφτά
- τυρί 1 με 2 κουταλιές τριμμένο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι κοφτό
- αλατι Λίγο
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- μπούκοβο Κατά βούληση
- κάρυ Κατά βούληση
- κουρκουμας Κατά βούληση
- κύμινο Κατά βούληση
- μείγμα μπαχαρικών Λίγη σκόνη για κεμπάπ
- μείγμα λαχανικών Λίγη σκόνη
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας Λίγη
- ελαιολαδο Λίγο
Σάλτσα για επάλειψη πριν το ψήσιμο
Αυτά τα σπιτικά κεμπάπ κοτόπουλο είναι από τα αγαπημένα μας και φυσικά είναι από αγνά και οικονομικά υλικά. Άλλωστε η Γκόλφω Νικολού είναι άσσος στις εύκολες, πεντανόστιμες και οικονομικές συνταγές.
Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα κεμπάπ κοτόπουλο στον φούρνο ή στα κάρβουνα και φυσικά να τα απολαύσετε σκέτα, με πατάτες φούρνου, πατάτες τηγανιτές ή και μέσα σε πίτες. Μία πολύ καλή επιλογή για όταν θέλουμε κάτι μερακλήδικο, χωρίς να παραγγέλνουμε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κεμπάπ κοτόπουλο:
Εκτέλεση για το κεμπάπ κοτόπουλο
Παίρνουμε το στήθος κοτόπουλου και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα πλένουμε καλά και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Τα βάζουμε στο μούλτι για κρέας μαζί με την σκόνη κρεμμυδιού, την σκόνη σκόρδου, το ούζο, τον μαϊντανό, τις πιπεριές Φλωρίνης και την πιπεριά κέρατο.
Επίσης προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το τριμμένο τυρί, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, την ρίγανη, το μπούκοβο, το κάρυ, το κύμινο, το μείγμα λαχανικών και το μείγμα για κεμπάπ. Τα αλέθουμε όλα μαζί. Αν ο κιμάς είναι υγρός τον βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Αλλιώς παίρνουμε ξυλάκια για κεμπάπ και ξεκινάμε να βάζουμε λίγο λίγο το μείγμα πάνω στα ξυλάκια και να το πλάθουμε μέχρι να τους δώσουμε σχήμα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Παίρνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο στον πάτο και από πάνω μία σχάρα.
Δείτε ακόμα Συνταγή για Κεμπάπ Γιαουρτλού του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Αλείφουμε από την μία πλευρά τα κεμπάπ με το μείγμα που φτιάξαμε από σάλτσα και ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στον φούρνο, αερόθερμο, στους 200 βαθμούς Κελσίου. Μόλις πάρουν χρώμα από την μία πλευρά, τα γυρίζουμε, τα αλείφουμε και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Χρειάζεται περίπου 10 λεπτά ψήσιμο.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr