Τα πιο ζουμερα και νόστιμα κεμπαπ με λαχανικά που έχετε φτιάξει ποτέ! Ο συνδυασμός ντοματας, μελιτζάνας, και πιπεριάς χαρίζει στο φαγητό τις πιο έντονες και ωραίες μυρωδιές και γεύσεις!!!
Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
1 ντομάτα
3 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Για τα κεμπαπ
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό
1 κουταλιά τσαγιού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο φούρνο. Εάν έχετε τη δυνατότητα ψησίματος σε μπάρμπεκιου, ψήστε κρεμμύδια και ντομάτες.
Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και ψιλοκόψτε τα.
Προσθέστε αλάτι και ελαιόλαδο, ανακατέψτε σε ένα μπολ και απλώστε το σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.
Ζυμώνουμε τα κεμπαπ και τα πλάθουμε. Τηγανίζουμε τα.
Τοποθετήστε στο δισκο τα κεμπαπ . Προσθέστε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις φέτες ντομάτας.
Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και σερβίρουμε.
https://www.instagram.com/p/Blc95rSHDn-/