Κέρασμα για σχολείο: Cupcakes σε χωνάκι.. Εντυπωσιακά cupcakes σε χωνάκια παγωτού για να κεράσουν τα αγγελούδια μας στο σχολείο τους φίλους τους και όχι μόνο. Είναι μοναδικά και πανεύκολα γλυκάκια που θα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
- βουτυρο 120γρ.
- σπορέλαιο 2/3φλ.τσ.
- ζαχαρη 1 και 1/2φλ.τσ.
- αλατι 1/2κ.γ. κοφτό
- αυγα 4
- βανίλια 4
- ξινόγαλα 1 φλ.τσ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλ.τσ.
- μπέικιν πάουντερ 3κ.γ.
- σοδα 1κ.γ. μαγειρική
- σταγόνες σοκολάτας 2 σακουλάκια
Υλικά
- βουτυρο 400γρ.
- ζαχαρουχο 1
- κουβερτουρα 130γρ. λιωμένη
Για την κρέμα σοκολάτας
Η γεύση τους πραγματικά σε συγκλονίζει και είναι πολύ πιο νόστιμα και οικονομικά από εκείνα του ζαχαροπλαστείου. Μόνο από την φωτογραφία τα λιγουρεύεσαι, οπότε γιατί να μην τα φτιάξεις σύντομα;
Δείτε ακόμα Cupcakes καρότου με frosting τυριού
Γι’ αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας την πανεύκολη αυτή συνταγή των αγαπημένων μας cupcakes. Είστε έτοιμοι; Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση για Κέρασμα για σχολείο- Cupcakes σε χωνάκι
Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει 28 cupcakes. Στην αρχή λοιπόν χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα το βούτυρο, το σπορέλαιο, την ζάχαρη και το αλάτι. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και το ξινόγαλο και ομογενοποιούμε το μείγμα.
Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και την μαγειρική σόδα. Ενσωματώνουμε τα υλικά μας στο μίξερ αλλά δεν πρέπει να τα χτυπήσουμε για πολύ ώρα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Βάζουμε το μείγμα μας σε βρώσιμα κυπελάκια παγωτού, τα οποία τα έχουμε τοποθετήσει στο ταψί.
Γεμίζουμε τα κυπελάκια μας με το μείγμα, όχι παραπάνω από τα 3/4 γιατί φουσκώνουν πολύ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για 15-18 λεπτά. Τα ελέγχουμε μία οδοντογλυφίδα κι αν βγει, καθαρή, είναι έτοιμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε την βουτυρόκρεμα σοκολάτας.
Εκτέλεση για την βουτυρόκρεμα για Κέρασμα για σχολείο- Cupcakes σε χωνάκι
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσουμε την βουτυρόκρεμα, θα πρέπει όλα τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε λοιπόν το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο και στο τέλος προσθέτουμε και την λιωμένη κουβερτούρα. Χτυπάμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στολίζουμε με τρούφα αν θέλουμε.
Η συνταγή είναι της αγαπημένη μας φίλης Άννα Λενακακη
στην δική μας ομάδα greek recipes -ελληνικές συνταγές
Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλος της ομάδα μας για να μοιραστείτε τις δικές σας συνταγές μαζί μας ή να δείτε τις δικές μας πεντανόστιμες συνταγές.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή