Η κερασόπιτα είναι ένα αγαπημένο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό γλυκό. Προέρχεται από τη Γαλλία και κύριο συστατικό της είναι φυσικά τα κατακόκκινα κεράσια.
ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ
Ανοιξιάτικη και λαχταριστή, στη Γαλλία τη λένε Clafoutis και γίνεται μούρλια! Φτιάξτε την οπωσδήποτε, όταν τα κεράσια είναι στην εποχή τους
Η συνταγή είναι τόσο εύκολη, και θα σας πάρει μόνο 5 λεπτά για να την ετοιμάσετε για το φούρνο.
Σε κάποιες συνταγές την πίτα την ψήνουν μαζί με τα κουκούτσια για καλύτερο άρωμα, ωστόσο, εσείς μπορείτε να τα αφαιρέσετε.
Δείτε ακόμα: Μοσχομυριστή κερασόπιτα! Φανταστική συνταγή!
Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως φράουλες, βερίκοκα ή και μούρα.
Κερασόπιτα: Τα υλικά της συνταγής
600 γρ. φρέσκα κεράσια (αφού πρώτα βγάλετε τα κουκούτσια)
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
3/4 φλιτζάνια (100 γρ.) αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζάνι (100 γρ.) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Και λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα της κερασόπιτας
Δείτε ακόμα: Φανταστικές συνταγές γλυκών με κεράσια!
Κερασόπιτα: Η εκτέλεση της συνταγής
Αρχικά, τοποθετείτε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι) σ’ένα πυρέξ, αφού προηγούμενως το έχει αλείψει με βούτυρο και ρίξετε λίγη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Ύστερα, περιχύνετε το μείγμα πάνω από τα κεράσια. Ψήνετε την κερασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 40- 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στο τέλος ρίχνετε από πάνω την ζάχαρη άχνη. Η κερασόπιτα σας είναι έτοιμη για να την απολαύσετε με την παρέα σας!
photos credit: pinterest
Δείτε με ένα κλικ εδώ τις καλύτερες συνταγές