Khachapuri στον φούρνο από τον Παναγιώτη Παπαδάκη που θα σας ξετρελάνει! Μία πανεύκολη συνταγή.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ
- ξερή μαγιά 8 γρ
- αλατι 1 κτσ
- ελαιολαδο 1 κτσ
- Γάλα φρέσκο 400 γρ κρύο
Υλικά
- γκούντα 300 γρ τυρί
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- ελαιολαδο 3 κτσ
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Έχετε δοκιμάσει ποτέ Khachapuri; Ήρθε η στιγμή να το κάνετε και ο Παναγιώτης Παπαδάκης θα σας μάθει ακριβώς τον τρόπο. Είναι ένα λεπτό ψωμί γεμιστό με τυρί γκούντα και πασπαλισμένο με σουσάμι. Το Khachapuri είναι ένα υπέροχο ψωμάκι και αξίζει να το δοκιμάσετε.
Το Khachapuri θα το φτιάξουμε στον φούρνο. Οπότε είναι μία υγιεινή πρόταση για τον μπουφέ ή για ορεκτικό χωρίς τηγάνια και πολλά σκεύη. Μπορεί να σας αρέσει και το γερμανικό ψωμί. Δείτε την εκτέλεση της συνταγή γις Khachapuri παρακάτω:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα και διαλύουμε με ένα σύρμα την ξηρή μαγιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε το αλάτι μόλις αρχίσει να γίνεται ένας χυλός και έπειτα συμπληρώνουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά πάνω στον πάγκο μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Λαδώνουμε το μπολ βάζουμε την ζύμη και την καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος περίπου για 1 ώρα. Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Ανοίγουμε ένα ένα τα μπαλάκια με τα χέρια μας και στον κέντρο της ζύμης βάζουμε τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας(η συνταγή έχει γκούντα).
Δείτε ακόμα Αφράτο ψωμί με γαλοπούλα και κασέρι
Κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες της ζύμης και με την βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε προσεκτικά. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 40 λεπτά.
Με τα δάχτυλά μας δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στις πίτες.
Αλείφουμε με ένα κρόκο και 3 κτσ ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 190 c. Οι πίτες Χατσαπούρι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε και είναι ιδανικές για όλες τις ώρες της ημέρας. Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα