Συνταγή για Κιχιά για κολατσιό στο σχολείο,Τα κιχιά είναι αγαπημένα στριφτά, παραδοσιακά πιτάκια με τραγανό φύλλο και σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να τα φτιάξετε με τα χεράκια σας! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν για το σχολείο.
- νερό 2,5 ποτήρια
- σπορέλαιο 1 φλιτζάνι του καφέ
- ξύδι Μισό φλιτζανάκι του καφέ
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας κοφτή
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 1 κιλό
Υλικά
- φέτα Περίπου μισό κιλό
Για την γέμιση
Τα παιδιά πλέον είναι ιδιαίτερα απαιτητικά στο φαγητό κι εμείς προσπαθούμε από την μία να τα δοκιμάζουν όλα και από την άλλη να μην βαριούνται. Αν θέλετε λοιπόν να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα αυτά τα κιχιά είναι για εσάς.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια κουρού με φέτα και ελιά
Είναι παραδοσιακά πιτάκια, στριφτά, με τραγανό φύλλο που σίγουρα θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και είναι μία άριστη επιλογή, για σχολικό κολατσιό. Εμείς θα τα φτιάχναμε και για το παιδικό πάρτι, αφού έτσι και αλλιώς, τα στριφτά πιτάκια είναι στους περισσότερους μπουφέδες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κιχιά για κολατσιό στο σχολείο
Εκτέλεση για τα Κιχιά για κολατσιό στο σχολείο
Αρχικά σε μία λεκάνη προσθέτουμε το νερό, το σπορέλαιο, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σιγά σιγά και ανακατεύουμε. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Μετά τα 30 λεπτά πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μικρό φύλλο με λίγο νισεστέ και με τον πλάστη. Λαδώνουμε με την λιωμένη μαργαρίνη και την φυτίνη, κλείνουμε ανά δύο, τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά.
Έπειτα βάζοντας λίγο νισεστέ που βοηθάει στο άνοιγμα των φύλλων, ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται και το λαδώνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη και την φυτίνη.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια κουρού με φέτα και ελιά
Κόβουμε στη μέση, βάζουμε στην άκρη του φύλλου θρυμματισμένη φέτα, διπλώνουμε τις άκρες, δίνουμε το σχήμα και τοποθετούμε στην λαδόκολλα.
Λαδώνουμε και πάλι από πάνω με τη λιωμένη μαργαρίνη και την φυτίνη, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Tips για τα Κιχιά για κολατσιό στο σχολείο
Όταν λέμε κλείνουμε ανά δύο εννοούμε ότι τα μικρά μπαλάκια που κάναμε από το ζυμάρι τα ανοίξαμε με τον πλάστη όσο ένα μικρό πιάτο αφού τα λαδώσαμε και τα βάλαμε το ένα πάνω στο άλλο.
Το ένα φύλλο το κόβουμε στη μέση και το κάνουμε δύο κιχιά, στην άκρη του φύλλου βάζουμε φέτα, το ίδιο φύλλο το γυρίζουμε, σκεπάζουμε τη φέτα, το μαζεύουμε και το τυλίγουμε. Βγαίνουν 18 κιχιά. Μπορούμε αντί για φέτα να τα γεμίσουμε με όποια αλμυρή γέμιση μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Μαδικα
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Πέθανε ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης
- Grand Hotel : Η Ελένη χάνει τα λογικά της
- Άγιος Έρωτας : Μόνο εσάς έχω στο μυαλό και την καρδιά μου – Η Χλόη παραδίδεται στον πατέρα Νικόλαο
- Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή (22/11/2024) στην Αττική
- Η καλύτερη συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο για το 2024