Συστατικά
400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
3 φύλλα κρούστας
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι γάλα
4 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
1 αυγό
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές σπορέλαιο
Καπνιστή πάπρικα
Ρίγανη
Ασπράδι αυγού
Φρυγανιά τριμμένη
Δείτε ακόμα: Τραγανές μπουκιές με νόστιμη γέμιση πατάτας και τυριών για μπουφέ και οχι μόνο !
Οδηγίες
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Όταν ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και όταν αλλάξει χρώμα και χάσει τα υγρά του προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το γάλα μαζί με το αυγό που έχουμε χτυπήσει με λίγο αλάτι, το αλεύρι και το σπορέλαιο.
Κόβουμε και τα τρία φύλλα μαζί σε 16 ακτίνες. Αφαιρούμε τις άκρες και βρέχουμε με το γάλα. Βάζουμε τον κρύο κιμά στην κορυφή της κάθε ακτίνας και τυλίγουμε ώστε να πάρει σχήμα μπάλας.
Δείτε ακόμα: Γιαουρτένιες κοτομπουκιές με trikolore φιογκάκια
Βουτάμε τα μπαλάκια σε ασπράδι αυγού και τριμμένη φρυγανιά.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε σε ξυλάκια από σουβλάκια μαζί με ντοματίνια.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα