Συνταγή για κιμαδόπιτα με τυριά και τραγανό χωριάτικο φύλλο που μπορείτε να φτιάξετε και με τον κιμά που περίσσεψε από τη φίλη μας Lena Totsika.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 300 ml βρύσης
Υλικά
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
Για το φύλλο
- ελαιολαδο 3-4 κουταλιές της σούπας
- κιμάς μοσχαρίσιος 350-400 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
- πράσο 2
- σάλτσα ντομάτας 6-7 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κύβοι λαχανικών 1 κουταλάκι του γλυκού περίπου σε σκόνη
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια περίπου τριμμένο
Για τη γέμιση
Κιμαδόπιτα με πράσο και χωριάτικο φύλλο
Η κιμαδόπιτα είναι τόσο χορταστική πίτα που μπορείς να την απολαύσεις ακόμη και σαν βραδινό. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μία πεντανόστιμη και λαχταριστή κιμαδόπιτα με τραγανό, σπιτικό χωριάτικο φύλλο. Εμείς την φτιάχνουμε κάθε φορά που μας περισσεύει κιμάς και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο:
Εκτέλεση για την κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο
Αρχικά ετοιμάζουμε την ζύμη. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό βρύσης και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και έπειτα την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια.
Ανοίγουμε με την βοήθεια του νισεστέ το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Στρώνουμε 5 φύλλα στον πάτο του ταψιού, τα οποία τα λαδώνουμε μεταξύ τους.
Βάζουμε το ταψί στην άκρη και ξεκινάμε την γέμιση. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσο και τον μοσχαρίσιο κιμά.
Κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού
Σοτάρουμε μέχρι ο κιμάς να γίνει από κόκκινος γκρι και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο λαχανικών σε σκόνη και βράζουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μας.
Μόλις κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε το τριμμένο μιξ τυριών. Απλώνουμε την γέμιση πάνω από τα πρώτα 5 φύλλα στο ταψί. Από πάνω βάζουμε άλλα 5 φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε κι αυτά μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή