Συνταγή για σπιτική Κιμαδόπιτα με πικάντικη γέμιση και τραγανό χωριάτικο φύλλο. Μία χορταστική πίτα για μεσημεριάνο ή βραδινό που μπορούμε να την βάλουμε και σαν ορεκτικό στα οικογενειακά τραπέζια και όχι μόνο! Κιμαδόπιτα με όλα τα μυστικά της γιαγιάς για το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.200 γραμμάρια
- νερό 500 ml
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- κιμάς ανάμεικτος 500 γραμμάρια
- πράσο 1 κιλό
- κρεμμυδι 1 ξερό
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση
Οι κιμαδόπιτες είναι πίτες οι οποίες καταφέρνουν να μας χορταίνουν τα μεσημέρια και τα βράδια. Εξαιτίας του κιμά είναι πολύ χορταστικές και δεν τις επιλέγουμε συχνά το πρωί! Αν τις επιλέξουμε όμως θα μας κρατήσουν όλη την μέρα.
Δείτε ακόμα Η πρασοκιμαδόπιτα της γιαγιάς
Σήμερα σας έχουμε μία πικάντικη συνταγή για κιμαδόπιτα με πράσο και χωριάτικο φύλλο. Είναι σπιτική από το φύλλο μέχρι και την γέμιση, πανεύκολη και με όλα τα μυστικά της γιαγιάς για σίγουρα αποτελέσματα. Δοκιμάστε την.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κιμαδόπιτα με πράσο και χωριάτικο φύλλο:
Εκτέλεση για την κιμαδόπιτα με πράσο και χωριάτικο φύλλο
Ξεκινάμε την συνταγή μας με την ζύμη. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το νερό, το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Στην συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το ξερό κρεμμύδι και τα πράσα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βάζουμε τον κιμά στην άκρη, μόλις από ροζ γίνει λευκός.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 13 μπάλες. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πιτούλα και ενδιάμεσα αλείφουμε με λιωμένη φυτίνη, ανά 3 φύλλα. Το πάνω φύλλο το κάνουμε ανά τέσσερα. Τα ανοίγουμε σε φύλλα και πασπαλίζουμε με ηλιέλαιο και ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα Κιμαδόπιτα από την Γκόλφω Νικολού (βίντεο)
Βάζουμε την γέμιση και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ανοιχτούν όλα τα φύλλα. Πασπαλίζουμε το τελευταίο φύλλο με το μείγμα ηλιέλαιου και ελαιόλαδου και χαράζουμε την πίτα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας αναστ γεω
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες