Αν ψάχνατε το τέλειο ορεκτικό για την Τσικνοπέμπτη το βρήκαμε εμείς για εσάς. Νόστιμη κιμαδόπιτα με τραγανό φύλλο και αφράτη μελωμένη γέμιση για κάθε γιορτινό τραπέζι ή μπουφέ και φυσικά για την Τσικνοπέμπτη!
- αλεύρι σκληρό 500 γραμμάρια
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο 100 ml
- νερό 210 ml χλιαρό
- αλατι 1μιση κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 10 γραμμάρια
Υλικά
- ελαιολαδο 200 ml
Για το άλειμμα
- κιμάς χοίρινος 500 γραμμάρια σπάλα
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- πιπεριά 1 πράσινη
- κρεμμυδι 1
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
- ελαιολαδο Λίγο
- ντοματα 1 τριμμένη
Για την γέμιση
Η κιμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες με κρέας και φτιάχνεται πανεύκολα. Μιας και η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται μία ανάσα μακριά, είπαμε να σας δείξουμε την καλύτερη και πιο εντυπωσιακή συνταγή για κιμαδόπιτα σε ρολό.
Δείτε ακόμα Κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού
Μπορεί την Τσικνοπέμπτη να παίρνουν…φωτιά τα κάρβουνα, όμως η αλήθεια είναι πως πέρα από το ψητό κρέας στα κάρβουνα, πρέπει να υπάρχουν και μερικά ορεκτικά που θα το συνοδεύουν και αυτή η κιμαδόπιτα είναι ό,τι πρέπει! Δοκιμάστε την!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κιμαδόπιτα σε ρολό
Εκτέλεση για την γέμιση στην κιμαδόπιτα σε ρολό
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το πολύ 2 για να λαδώσουμε ίσα ίσα τον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να μαραθούν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τότε την τριμμένη ντομάτα, συμπληρώνουμε με λίγο νερό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ζάχαρη. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει ο κιμάς όλα τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του.
Εκτέλεση για την κιμαδόπιτα σε ρολό
Σε μία λεκάνη βάζουμε το σκληρό αλεύρι. Προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό, το αλάτι και την ζάχαρη. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και έπειτα την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 6 ίσες μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο, που να διαφανίζει. Στρώνουμε 3 φύλλα κάτω τα οποία τα έχουμε λαδώσει πολύ καλά αναμεταξύ τους, με ένα πινέλο, χωρίς όμως να ακουμπάμε το πινέλο στο φύλλο.
Δείτε ακόμα Κιμαδόπιτα από την Γκόλφω Νικολού (βίντεο)
Στην μέση στρώνουμε την γέμιση του κιμά και από πάνω βάζουμε άλλα 3 φύλλα καλά λαδωμένα μεταξύ τους με τον ίδιο τρόπο που λαδώσαμε τα πρώτα 3 φύλλα. Τυλίγουμε σε ρολό και δίνουμε το σχήμα σαλιγκαριού. Ό, τι λάδι έχει περισσέψει το περιχύνουμε στην πίτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά, στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr