Close
κιμαδόπιτα-σε-ρολό-συνταγή-

Αν ψάχνατε το τέλειο ορεκτικό για την Τσικνοπέμπτη το βρήκαμε εμείς για εσάς. Νόστιμη κιμαδόπιτα με τραγανό φύλλο και αφράτη μελωμένη γέμιση για κάθε γιορτινό τραπέζι ή μπουφέ και φυσικά για την Τσικνοπέμπτη!

Η κιμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες με κρέας και φτιάχνεται πανεύκολα. Μιας και η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται μία ανάσα μακριά, είπαμε να σας δείξουμε την καλύτερη και πιο εντυπωσιακή συνταγή για κιμαδόπιτα σε ρολό.

Δείτε ακόμα Κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού

Μπορεί την Τσικνοπέμπτη να παίρνουν…φωτιά τα κάρβουνα, όμως η αλήθεια είναι πως πέρα από το ψητό κρέας στα κάρβουνα, πρέπει να υπάρχουν και μερικά ορεκτικά που θα το συνοδεύουν και αυτή η κιμαδόπιτα είναι ό,τι πρέπει! Δοκιμάστε την!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κιμαδόπιτα σε ρολό

κιμαδόπιτα-σε-ρολό-συνταγή-

Εκτέλεση για την γέμιση στην κιμαδόπιτα σε ρολό

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το πολύ 2 για να λαδώσουμε ίσα ίσα τον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να μαραθούν τα λαχανικά.

κιμαδόπιτα-σε-ρολό-συνταγή-

Προσθέτουμε τότε την τριμμένη ντομάτα, συμπληρώνουμε με λίγο νερό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ζάχαρη. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει ο κιμάς όλα τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του.

κιμαδόπιτα-σε-ρολό-συνταγή-

Εκτέλεση για την κιμαδόπιτα σε ρολό

Σε μία λεκάνη βάζουμε το σκληρό αλεύρι. Προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό, το αλάτι και την ζάχαρη. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και έπειτα την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου.

κιμαδόπιτα-σε-ρολό-συνταγή-

Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 6 ίσες μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο, που να διαφανίζει. Στρώνουμε 3 φύλλα κάτω τα οποία τα έχουμε λαδώσει πολύ καλά αναμεταξύ τους, με ένα πινέλο, χωρίς όμως να ακουμπάμε το πινέλο στο φύλλο.

Δείτε ακόμα Κιμαδόπιτα από την Γκόλφω Νικολού (βίντεο)

Στην μέση στρώνουμε την γέμιση του κιμά και από πάνω βάζουμε άλλα 3 φύλλα καλά λαδωμένα μεταξύ τους με τον ίδιο τρόπο που λαδώσαμε τα πρώτα 3 φύλλα. Τυλίγουμε σε ρολό και δίνουμε το σχήμα σαλιγκαριού. Ό, τι λάδι έχει περισσέψει το περιχύνουμε στην πίτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά, στις αντιστάσεις.

Κιμαδόπιτα σε ρολό

Η συνταγή είναι της φίλης μας Δέσποινα Μπο

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr