Συνταγή για Νόστιμα κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού για το ταπεράκι της παραλίας, το παιδικό πάρτι αλλά ακόμη και για σχολικό κολατσιό ή όποιο μπουφέ θέλετε. Μπορείτε να τα φτιάξετε με τον κιμά που περίσσεψε
- νερό 250 ml χλιαρό
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι του ελληνικού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξύδι 3 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- κιμάς ανάμεικτος 500 γραμμάρια
- κρεμμυδι 4 ξερά ψιλοκομμένα
- κρασι 1 ποτήρι του κρασιού λευκό
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- σάλτσα ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας σπιτική
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- νερό 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
Δείτε ακόμα Κιμαδοπιτάκια με μανιτάρια
Τα κιμαδοπιτάκια είναι υπέροχα. Μας αρέσει πολύ ο κιμάς, οπότε δεν μπορούμε να πούμε όχι και στα κιμαδοπιτάκια. Σήμερα λοιπόν είπαμε να διαλέξουμε για το μενού μας αλλά και για εσάς αυτά τα αφράτα κιμαδοπιτάκια με την ζύμη κουρού που θρυμματίζονται. Δοκιμάστε τα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού:
Εκτέλεση για τα κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού
Ξεκινάμε την συνταγή μας με την ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη.
Λαδώνουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την γέμιση σοτάροντας τον κιμά μέχρι να γίνει γκρι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την σπιτική σάλτσα ντομάτας της αρεσκείας μας, την πάπρικα, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι.
Δείτε ακόμα Περίσσεψε κιμάς ; Φτιάξτε Κιμαδοπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη
Προσθέτουμε επίσης και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να πιει το νερό του και να μείνει μόνο με το λάδι του. Αφού η γέμιση είναι έτοιμη χωρίζουμε την ζύμη σε 20 μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι και το γεμίζουμε με λίγη γέμιση.
Κλείνουμε και σφραγίζουμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε τα κιμαδοπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που έχουμε χτυπήσει με το νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα.
Tips για τα Κιμαδοπιτάκια με ζύμη κουρού
Μπορούμε να βάλουμε ό,τι κιμά θέλουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη