Συγκλονιστικά κιμαδοπιτάκια με ζύμη σαν κουρού για τις βραδινές μας λιγούρες.
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- ηλιέλαιο 1 ποτ.
- αλατι 1 κ.γ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του Μισό κιλό (κόκκινη συσκευασία)
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ
- κρεμμυδι 2 ψιλοκομμένα
- κρασι 1 κρασοπότηρο λευκό
- πάπρικα 1κ.γ
- κάρυ 1/2 Κ.γ
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο Λίγο
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- νερό λίγο
Για το άλειμμα
Τα κιμαδοπιτάκια είναι πολύ νόστιμα πιτάκια γεμιστά με κιμά. Είναι από τα αγαπημένα μας διότι γενικότερα έχουμε αδυναμία σε συνταγές με κιμά όπως είναι τα Ρολάκια με χωριάτικο φύλλο γεμιστά με κιμά και δεν ντρεπόμαστε να το πούμε.
Με το που είδαμε αυτά τα κιμαδοπιτάκια λοιπόν δεν μπορούσαμε να μην τα λιγουρευτούμε και να μην θέλουμε να τα δοκιμάσουμε. Φτιάχνονται πανεύκολα και με λίγα υλικά. Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα κιμαδοπιτάκια για να εμπλουτίσετε τον μπουφέ σας ή για να τα πάρετε σαν κολατσιό στην παραλία. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση για την ζύμη
Σε μία λεκάνη βάζουμε το φρέσκο γάλα, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ζυμαράκι που πλάθεται εύκολα. Αφήνουμε στην άκρη την γέμιση μισή ώρα για να ξεκουραστεί.
Δείτε ακόμα Αλμυρή μπουγάτσα με κιμά
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μοσχαρίσιο κιμά μέχρι να ανοίξει καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε κι αυτό μαζί με τον κιμά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί και βράζουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και την πάπρικα. Επίσης προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε μέχρι η γέμιση να μείνει μόνο με το λάδι της.
Εκτέλεση για τα κιμαδοπιτάκια
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε με το χέρι μας. Στο κέντρο βάζουμε λίγη από την γέμιση του κιμά και κλείνουμε το πιτάκι. Το σφραγίζουμε με ένα πιρούνι, κάνοντας χαρακιές στις άκρες του.
Βάζουμε τα πιτάκια μας σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που τον έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό. Ψήνουμε τα πιτάκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα Κιμαδοπιτάκια με ζύμη σαν κουρού
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι κιμά μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια